
חברת Silenseed הישראלית פיתחה תרופה פורצת דרך המתמודדת בהצלחה עם סרטן הלבלב, משפרת את חיי החולים ומקלה משמעותית את סבלם. החברה ממודיעין, שכבר גייסה מעל 18 מיליון דולר, יוצאת כעת לגיוס משקיעים דרך מועדון האנג'לים של טוגדר
סרטן הלבלב הוא אחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר – שברוב המקרים, מאובחן בשלבים מתקדמים של המחלה ואין לו טיפול יעיל. מסיבה זו, אחוזי ההישרדות של החולים נמוכים למדי, ומגיעים לאחוזים בודדים בלבד.
חוקרים בכל העולם, הנעזרים בתקציבי עתק, עובדים כבר שנים ארוכות על פיתוח טיפול רפואי שישפר את מצבם של החולים, יגדיל את תוחלת החיים הצפויה להם ואולי אף יביא לריפוי – אבל אף שבסוגי סרטן אחרים כבר הוכרזו פריצות דרך משמעותיות, במקרה של סרטן הלבלב זה עדיין לא קרה. פיתוח של חברת Silenseed הישראלית מבקש לשנות את המצב – באמצעות תרופה חדשנית המשתקת את הגן שאחראי לגידול, ומביאה להתפוררות והקטנה משמעותית שלו.
"מאות אלפי חולים מאובחנים בשנה"
"לצערנו, שכיחות סרטן הלבלב עולה בקצב מהיר, כך שהצורך בטיפול יעיל הוא קריטי", מסביר ד"ר אמוץ שמי, מייסד החברה. "בכל שנה מאובחנים בעולם מאות אלפי אנשים עם סרטן הלבלב, והם סובלים מכאבים קשים והידרדרות באיכות החיים, וסיכויי ההחלמה שלהם קלושים".

"אנחנו מאמינים שהפתרון של סיילנסיד יוכל לעזור לכל אותם חולים, להאריך את חייהם – ולצמצם את הכאבים שגורמת המחלה, ותופעות הלוואי שכרוכות בטיפולים אחרים. זאת הסיבה שאנו רואים כאן פוטנציאל אדיר להתפשטות התרופה ברחבי העולם. הצלחת התרופה היא אינטרס של כולם משום שאין אלטרנטיבה אחרת באופק".
תרופה שמתאימה ל-95% מחולי סרטן הלבלב
בניגוד לטיפולים כמו כימותרפיה והקרנות, הפוגעים גם ברקמות ובאיברים בריאים, התרופה שפיתחה Silenseed ממוקדת בגידול עצמו. הטיפול מתבצע ישירות במקום הגידול בתהליך אנדוסקופי (ללא ניתוח), ובמינון נמוך במיוחד של 3 מ"ג, המשתחררים באופן הדרגתי במשך שלושה חודשים.
מרכיבי התרופה משתקים את הגן האחראי לגידול, ומביאים לכך שהוא מתפורר וממדיו מצטמצמים. לאחר שהגידול קטן, הסיכויים להוציא אותו גדלים משמעותית באמצעות ניתוח ובכך להציל את חיי החולה; בנוסף, הכאבים הנובעים מהגידול פוחתים אף הם, והיכולת של המערכת החיסונית להתמודד עם הגידול משתפרת.
"הטיפול שפיתחנו מתאים ל-95% מהחולים בסרטן הלבלב המאובחנים בשלב 3 של המחלה או בשלב הגרורתי הראשוני", מסביר ד"ר שמי, "הניסויים שלנו מעידים שהתרופה משיגה את היעדים החשובים ביותר שקבענו לעצמנו – הגידולים מתכווצים, ורמת הכאב של החולים יורדת. כל אלה, בטיפול ממוקד ונטול תופעות לוואי, שלא מצריך ניתוח".
פוטנציאל גבוה לאקזיט – או הנפקה
Silenseed, שהוקמה ב-2008, מעסיקה צוות של רופאים וחוקרים בכירים בתחומי הביולוגיה, הפיזיקה והכימיה, וכבר גייסה 18 מיליון דולר ממשקיעים בינלאומיים מובילים שצברו ניסיון עשיר בתחום הביוטק. בין היתר, זכתה החברה להשקעה של 6 מיליון דולר מהמדען הראשי.
ד"ר אמוץ שמי, השותף המייסד בחברה, הוא בעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת תל אביב, והשתתף בפיתוחם של יותר מתריסר פטנטים. בעבר, היה ד"ר שמי סגן נשיא בכיר בחברת מדינול, המובילה העולמית בתחום הסטנטים, ושימש מנכ"ל של חברות טכנולוגיה ישראליות. יו"ר Silenseed הוא אילן שילוח, מבכירי אנשי העסקים בישראל, מייסד חממת TheTime – מחממות ההייטק המובילות בישראל ומשקיע בעל שם המתמקד בחברות טכנולוגיה חדשניות.
בחברה צופים כי הפיתוח יתאים בעתיד גם לסוגי סרטן נוספים, ובינתיים, הוציאה Silenseed פטנטים רשומים לתרופה לטווח של כעשר שנים לפחות – מה שמבטיח לה בלעדיות לתקופה ארוכה. לפי בכירי החברה, קיימת סבירות גבוהה כי בתוך זמן לא רב היא תצא להנפקה בבורסה – או תירכש בידי אחת מחברות התרופות הבינלאומיות.
החל מ-20,000 דולר להשקעה
סיילנסיד כבר סיימה את הפאזה הראשונה של המחקרים והוכיחה תוצאות מרחיקות לכת של התרופה, עם השפעה חיובית מאוד על גודל הגידולים ואיכות חייהם של החולים שקיבלו אותה. החברה קיבלה אישור מה-FDA להגדרת התרופה כתרופת יתום שיהווה לה יתרון שיווקי משמעותי.
בימים אלו עורכת החברה את מחקרי הפאזה השנייה בבתי חולים מובילים בישראל: שיבא תל השומר, איכילוב ובארה"ב: ממוריאל סלואן קטרינג בניו יורק ומד אנדרסון ביוסטון – המקרבים אותה צעד נוסף משמעותי לקראת אישור התרופה על ידי ה-FDA ותחילת המכירות שלה בעולם.
"יש לא מעט חברות שעוסקות כיום בפיתוח תרופות וטיפולים לסרטן, שהוא אחת הבעיות הגדולות ביותר של האנושות", מסביר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר טוגדר, המגייסת משקיעים לחברה. "אבל כבר 40 שנה שלא היתה פריצת דרך משמעותית בטיפול בסרטן הלבלב וסיילנסיד נכנסת בדיוק לשם – וגם מצליחה.
"אלו חדשות מדהימות למי שמבין את הפוטנציאל העסקי בחברות ביוטק, ואנחנו מאפשרים למשקיעים עם החל מ-20 אלף דולר להצטרף להזדמנות הזו".
כיצד עובדת התרופה שפיתחה סיילנסיד? צפו בסרטון >>
מתעניינים בהשקעה בחברת סיילנסיד?
השאירו פרטים ליצירת קשר –