במכתב מיוחד שרשות המסים שלחה בקיץ שעבר ליותר מ-100 אלף בעלי הכנסות בארץ, דרשה לדווח על הכנסות נוספות – אך יותר מחצי מהאנשים שקיבלו אותו, בחרו להתעלם ולא להגיב
מה מסתירים בעלי ההכנסות בישראל? לפי אתר TheMarker, לאחר פנייה של רשות המסים אל כ-100 אלף אזרחים בקיץ 2014, בדרישה לדווח על מקורות ההכנסה שלהם, רק חצי מהנמענים שיתפו פעולה. היתר התעלמו מהפנייה לחלוטין. וזאת למרות שהרשות טענה כי מי שלא ידווח על הכנסותיו – עלול להסתבך בהליכים פליליים נגדו.
הצעד הגיע בעקבות ההחלטה לאתר העלמות מסים בארץ מכספים שאינם שכר מעבודה, כמו למשל שכר דירה. לכן, רוב הנמענים הם עובדים שכירים שלא מדווחים על הכנסות בדרך כלל. לאחר קבלת המכתב, החליטו כ-12,000 נמענים לפתוח תיק במס הכנסה ולהתחיל לדווח. אבל מה עם מי שאפילו לא מילא את הטופס הנדרש?
התעלמות נוספת עלולה להביא לפתיחת הליכים פליליים
רשות המסים החליטה לשלוח מכתב שני לכל אלו שלא השיבו לפנייה הראשונה, כדי להבהיר כי המשך ההתעלמות יכול להביא לנקיטת הליכים נגדם. הרשות אמנם טענה שההליכים הפליליים יגיעו רק במקרים חריגים, אך לא פירטה מה נחשב "חריג", ולכן לאלה שלא דיווחו מומלץ לשתף פעולה, גם אם הם מסתירים מקור הכנסה.
לדברי עו"ד קרן זרקו זמיר, מומחית לעבירות מס, הסרת המחדל ודיווח על הכנסות נוספות כפי שדרשה הרשות – יכולה רק לעזור ולשפר את המצב. לכן, רצוי לפעול בהקדם – בין אם מיוזמה אישית של הליך גילוי מרצון, ובין אם כמענה לפנייה מהרשות. "למי שכבר קיבל מכתב או שניים, רצוי לדווח על מקורות ההכנסה באופן מיידי", מדגישה עו"ד זרקו זמיר, "ואם יש צורך בכך, גם לפתוח תיק במס הכנסה ולהתחיל לשלם את המס. אין ספק שצעד כזה יעמוד לזכות מי שינקוט בו, ויכול להקל גם על העונש באופן משמעותי. מצב בו מחליטים שלא לשתף פעולה עם רשות המסים, יכול להוביל רק להחמרת המצב ולעונשים כבדים הרבה יותר".
משרד זרקו זמיר הוא משרד עו"ד מסים, מייצג נישומים בתיקי מס הכנסה, מע"מ, הלבנת הון וצווארון לבן, מסייע ומטפל בהליכים מול רשות המסים כמו בקשות גילוי מרצון, הליכי כופר ועוד.