צילום: חגי לפלר
פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי / מתכון של אורי שביט עבור "סוגת"
כ-15 פלפלונים מתוקים צבעוניים
1 כוס קינואה "סוגת"
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה)
1-2 מלפפונים פריכים
1/2 בצל סגול קצוץ
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
טחינה גולמית או מוכנה
חופן גרעיני חמנייה
מתחילים בבישול הקינואה: מעבירים את גרגירי הקינואה למסננת דקה ושוטפים במי ברז. אפשר גם להשרות 1-2 שעות בקערה עם מים ולסנן היטב.
אם מבשלים כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה 10-15 דקות, מוודאים שהגרגירים רכים אבל עדיין נגיסים. מסננים היטב ומקררים לטמפטורת החדר.
אם מבשלים כמו אורז: שמים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מרתיחים שוב, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים נעלמים והקינואה מתרככת. מניחים להתקרר.
מכינים את הירקות: חוצים לאורך את המלפפונים, מרוקנים את הגרעינים בכפית ופורסים. חוצים לאורך את הפלפלונים ומנקים מגרעינים. אם הם לא יציבים על משטח העבודה, מגלחים בסכין מעט מהתחתית ליצירת בסיס ישר.
מעבירים את הקינואה שהתקררה לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הסלט.
טועמים, ואם צריך – מחזקים תיבול.
ממלאים את הפלפלונים החצויים בסלט, מזלפים מעליהם טחינה, מפזרים גרעינים ומגישים.
בתאבון!
Web-Mine הוא מגזין תוכן שיווקי במגוון תחומים, לפרסום כתבות עבור חברות ועסקים נבחרים בישראל. לפרסום באאוטבריין או טאבולה, פנו אלינו במייל info@malis-cm.co.il