בוגרי חוג מדעי המחשב הם כבר מזמן לא הבחירה הראשונה של חברות המגייסות מתכנתים. ירון ביטון, יוצא ממר"ם שהוביל במשך 7 שנים את אחד הקורסים היוקרתיים בצה"ל, פיתח קורס אזרחי שמכשיר מתכנתי פרונטאנד בתוך שלושה חודשים אינטנסיביים
בשנים האחרונות, מתרבות הכותרות באמצעי התקשורת על מחסור במתכנתים מומחים בתחומים המניעים כיום את תעשיית ההייטק – כמו למשל מתכנתי פרונטאנד. הממשלה אמנם מנסה לעודד תלמידי תיכון לפנות לתחום הטכנולוגיה וההנדסה, אבל מדובר בתהליך לטווח ארוך, שלא בהכרח יסייע למי שזקוק למתכנתים מיומנים ומעודכנים, בתחום שמשתנה ומתפתח בקצב מהיר.
גם מגייסי כוח אדם בחברות הייטק, גילו שלא תמיד עובד שעבר הכשרה ארוכה ומייגעת בת שלוש שנים באוניברסיטה מתאים לתפקיד. הם מחפשים כישרון וידע מקצועי, ורבים מעדיפים דווקא בוגרי קורסים ממוקדים ואינטנסיביים, שעוברים הכשרה קצרה אך מעודכנת יותר, ומותאמת לדרישות החברה.
קורס תכנות אזרחי: המוכשרים ביותר מתקבלים
"יש היום מחסור גדול במתכנתים בשוק, ומי שלומד מדעי המחשב באוניברסיטה – לא בהכרח מוכשר כמתכנת המוכן לאתגרי השוק", מסביר ירון ביטון, שהקים את קורס התכנות האזרחי של חברת מיסטרביט – קודינג אקדמי בוטקאמפ – הכשרה אינטנסיבית וממוקדת למפתחי פרונטאנד הנמשכת 12 שבועות בלבד.
"אם נוסיף לזה את העובדה שמטרת התואר באוניברסיטה אינה להכשיר בוגרים כיצד להביא תועלת למעסיק מיד עם סיום הלימודים, ושהקורסים האקדמיים מוקדשים לרוב לשפות תוכנה ישנות יחסית, באמצעות שילוב של הרבה קורסים שונים, ולא בתוכנית מובנית וספציפית – נוכל להבין את החיסרון שבבוגרי האוניברסיטאות", הוא אומר.
"כדי לספק מענה לצורך הקיים, החלטנו לבנות קורס משלנו שמתקבלים אליו רק מועמדים שווידאנו שיש להם כישרון ונטייה טבעית לתכנות. אנחנו מלמדים אותם את שפות התכנות העדכניות ביותר, ומכשירים אותם להיות מתכנתים מובילים בשוק הישראלי".
שיטות ההדרכה של ממר"ם
הניסיון של ביטון בתחום התכנות מגיע מאחד הגופים המספקים לתעשיית ההייטק הישראלית רבים מאנשיה הטובים ביותר – ממר"ם. ביטון היה ממפתחי הקורס ואף הוביל אותו במשך שבע שנים, ולאחר שהשתחרר צבר 20 שנות ניסיון כמדריך וכ-CTO. נאמן למסורת הצה"לית, הוא מקפיד על מיון קפדני של המועמדים, ועל מבנה קורס אינטנסיבי מאוד, במטרה להבטיח שרק המצטיינים יגיעו לקו הסיום בהצלחה.
לדברי ביטון, "ההכשרה בקורס מבוססת על לימוד ותרגול משמעותי של נושאים טכנולוגיים מתקדמים, בהתאם לשיטות עבודה שנהוגות כיום בתחום. כהכנה למשרות העתידיות של הבוגרים, אנחנו שמים דגש על עבודה בצוות, ועל היכולת לעמוד במשימות בסביבה דינמית שמשתנה כל הזמן. הכל מתבצע לפי שיטות ההדרכה שהבאתי איתי מממר"ם – וכבר הוכיחו את עצמן שוב ושוב בהישגים המעולים של היחידות הטכנולוגיות ובוגריהן".
ביטון מספר כי הבין את הצורך בקורס הדרכה ממוקד מתוך עבודתו עם עשרות לקוחות, חברות טכנולוגיה וסטארט-אפ, להן מספקת מיסטרביט שירותים שונים בתחום ההדרכה והתוכנה: "צברנו פרספקטיבה רחבה מאוד על המתרחש בגופי פיתוח רבים, על הדברים שעובדים והדברים שפחות, ועל הצרכים והביקושים. מתוך כך נבנתה הכשרה שמוכוונת לתעשייה".
"הבוגרים נחטפים לעבודה עם סיום הקורס"
אחד הלקוחות הללו הוא טל מושיוב, ה-CTO של חברת Taptica. "בשנתיים האחרונות העסקתי כמה בוגרים של הקורס, וכולם השתלבו במהירות בשגרת הפיתוח של החברה", הוא מספר. "הם הגיעו אלינו מצוידים בסט הכלים העדכני שנדרש כדי לעבוד באופן יעיל בהייטק, ומה שחשוב יותר – עם גישה מקצועית שהושרשה בהם בקורס".
גם אריק ליטיצ'בסקי, מנהל מחקר ופיתוח בחברת Vatbox, מציין כי אחד האתגרים הקשים העומדים בפני חברות כיום, הוא אתגר הגיוס של אנשים טובים: "בתפקידי הקודם העסקתי את בוגרי הקורס של מיסטרביט, ומדובר במתכנתים מצוינים; בתפקיד הנוכחי שלי ב-Vatbox כבר גייסתי בוגר מנוסה יותר, לתפקיד מוביל בצוות הטכנולוגי".
"עולם התוכנה נמצא בעיצומה של מהפכה במסלול ההכשרה של מתכנתים", מסכם ביטון. "אם בעבר היה מקובל שכמעט כולם מגיעים ממוסדות אקדמיים – כיום רואים מתכנתים רבים שקיבלו הכשרה בדרכים אלטרנטיביות.
"אנחנו מצאנו דרך להכשיר מתכנתים מעולים באמצעות שילוב של מיון קפדני והדרכה אפקטיבית – ותעיד על כך העובדה שבוגרי הקורסים שלנו 'נחטפים' לעבודה: יותר מ-90% מהם מוצאים עבודה בתוך זמן קצר לאחר סיום הקורס".
איך הופכים למתכנת ב-12 שבועות?
צפו בסרטון >>
מתעניינים בקורס תכנות?
השאירו פרטים –