בין אם אתם מנהלים חברה קטנה, או עצמאים שעובדים לבד – זה הזמן לגלות את מתחמי העבודה השיתופיים, שיוצאים מגבולות תל אביב וצוברים תאוצה מהירה ברחבי הארץ, בזכות חיסכון של למעלה מ-50% בעלויות וגמישות מלאה
בתל אביב זו כבר מגמה ידועה ומוכרת: חברות בינוניות-גדולות, סטארטאפים קטנים ומבטיחים וגם עצמאים ממגוון מקצועות חופשיים, מעדיפים לוותר על שכירת משרד מסורתי – ובוחרים להשתכן בחללי עבודה רבים הפזורים ברחבי העיר. כעת מתרחבת המגמה במהירות חסרת תקדים אל מחוץ לתל אביב, ומגיעה גם לחברות גדולות יותר, המעסיקות עשרות עובדים.
במתחמי העבודה של חברת פאוורבול, השוכנים באזור פולג בנתניה ובפארק המדע בנס ציונה, העלות לעמדת עבודה עבור עצמאי או עובד בחברה קטנה עד בינונית יכולה להסתכם ב-1,200 ₪ לחודש בלבד, וזה כולל לגמרי הכל: מדמי השכירות, הארנונה וחברת הניהול, ועד שירותי הניקיון, המטבח המאובזר והריהוט המפואר.
אם זה לא מספיק, צריך לזכור שהתשלום עבור עמדת העבודה הוא כמובן הוצאה מוכרת במלואה למס הכנסה ומע"מ, וללא כל התחייבות לתקופת שכירות מינימלית.
"מודל שחוסך המון כסף לעסקים בנס ציונה ונתניה"
הסוד הוא לא רק הגמישות המלאה שמציעים חללים אלה, ומאפשרת לחברות לגדול בקלות – אלא גם החיסכון המשמעותי של למעלה מ-50% מהעלויות, בהשוואה למשרדים רגילים; ובנוסף, החללים המשותפים מאפשרים לחברות בגדלים שונים לספק לעובדים משרדים עדכניים ומעוצבים בגמישות מרבית, כך שאם יש צרכים מזדמנים כמו הוספה או הפחתה של עובדים, פתיחת שלוחה חדשה או הקמת צוות לזמן מוגבל – ניתן יהיה ליישם אותם בקלות.
המודל של פאוורבול מותאם לחברות בגדלים מגוונים, החל בעצמאים העובדים לבדם, ועד חברות המעסיקות עובדים בודדים, או כמה עשרות מהם. "במתחם בפולג הגיעה אלינו חברה שצמחה לאחרונה לכמות של מאה עובדים. הגמישות שהתאפשרה להם במסגרת פאוורבול היתה מוחלטת, הם התרחבו וגדלו בלי לשבור את הראש ולחפש כל פעם עוד משרדים להשכרה, וחסכו על הדרך המון כסף בזכות המודל שלנו", מסביר רועי דימנד, מנכ"ל פאוורבול.
חברה בת 20 עובדים תשלם 24,000 שקל בלבד לחודש, בלי עלויות נוספות – כלומר, 1,200 שקלים בלבד לכל עובד. אם תגייס החברה 4 עובדים חדשים, לצורך הדוגמה, יהיה עליה להוסיף 4,800 שקל בלבד לתשלום החודשי.
אפקטיביות מקסימלית – ודחיפה להצלחה
מי שמבקר במתחם המשרדים של פאוורבול מבין מיד שלא מדובר בעוד משרד או חלל עבודה, אלא במקום מושקע בצורה יוצאת דופן, צבעוני וייחודי. אין זה פלא – מאחר שבעלי החברה הם זוג האדריכלים גדי וטל דלמן, בוגרי בצלאל ובעלי המשרד "לבן אדריכלים" הפועל מאז 2002.
לאחר שהשניים התמחו בין היתר בתכנון ועיצוב משרדים עבור חברות הייטק, רפואה, ביוטכנולוגיה ושוק ההון, הם זיהו את השינוי שחל בשוק, ואת המעבר מחדרים סגורים, לחללים פתוחים ורחבים, הכוללים עמדות עבודה דינמיות, שיתופיות ויצירתיות מחשבתית.
"העיצוב המגוון, של חללי עבודה שונים ונבדלים לצד משרדים פרטיים, עשוי משפע של חומרי גלם, משקף את מטרתנו – לאסוף מגוון רחב של עסקים וצבעים שונים של אנשים ולהעניק להם תחושה של בית, אך גם של מקום הדוחף אותם להצלחה ומספק את כל הנדרש כדי לאפשר עבודה נוחה", אומר דימנד.
גם הנטוורקינג כלול במחיר
אחד היתרונות הגדולים של מודל העבודה בחללים שיתופיים הוא המפגש הנוצר בין עסקים ועובדים שונים – כאשר בחלל אחד ניתן למצוא חברות ועצמאים משלל תחומים. "אם בדרך כלל צריך להקדיש זמן ומאמץ כדי ליצור אפשרויות נטוורקינג, אצלנו זה חלק מהחבילה", מסביר דימנד. "כל הזמן מתקיימים מפגשים ספונטניים, בחללים המשותפים – ולא פעם נולדים שיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות משיחת מסדרון קלילה.
"בכל העולם, חברות הולכות לכיוון של הזה של חללי עבודה משותפים, גם בגלל הנוחות והמחיר, אבל בעיקר בגלל עולם העבודה שהשתנה מאוד בשנים האחרונות ודורש גמישות מקסימלית. חברה שלא יודעת להתאים את עצמה לדינמיות של העולם החדש, מבזבזת המון משאבים מיותרים", מסכם דימנד.
מתעניינים בעמדות עבודה בנתניה או בנס ציונה?
מלאו את הפרטים מטה ונציג יחזור אליכם –