חברת Paragate מחיפה פיתחה התקן שיושתל בגופם של חולי לב וחולי כליות וינקז את הנוזלים המיותרים שגורמים לבצקות, נפיחויות וקשיי נשימה. כעת, החברה מגייסת משקיעים מהציבור בתמורה למניות, החל מ-1,000 ש"ח להשקעה
ד"ר יאיר פלד, קרדיולוג מהמרכז הרפואי רמב"ם, התמודד עם חולת לב שהיתה תחת טיפולו שהנוזלים שהצטברו בגופה איימו על חייה. למרבה הפלא, החולה נשארה בחיים זמן ארוך מהמצופה, וכשחקר לעומק את הנושא, גילה ד"ר פלד כי הנוזלים הרבים שהצטברו בבצקות רגליה, מצאו את דרכם החוצה דרך העור, ובכך פינו גודש נוזלים, מלחים ורעלנים מן הגוף.
המקרה הזה הוביל לרעיון העומד בבסיס הקמתה של חברת Paragate, שפיתחה התקן שיוכל לשנות את חייהם של מיליוני חולי לב בעולם ויחסוך למערכות הבריאות את הגורם מספר אחת לאשפוזים חוזרים. ההתקן מייצר נתיב מקביל למערכת הניקוז הטבעית של הגוף, שפותח פתח לנוזלים לצאת מן הגוף באופן כמעט טבעי.
הרעיון החדשני מהווה למעשה מעין "איבר" נוסף המושתל במלואו בגופו של המטופל. האיבר החדש יודע לאסוף בשק את הנוזלים העודפים המעמיסים על הגוף (בתהליך טבעי של דיפוזיה), להעביר אותם ישירות אל שלפוחית השתן של המטופל ומשם אל מחוץ לגוף.
מדובר על תהליך שלם שמתרחש בתוך גופו של החולה, ללא צורך בתרופות או בהתערבות חיצונית. ההתקן פעיל 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה, ונותן מענה יעיל ורציף לבעיה כרונית ממנה סובלים מיליונים.
שוק של 26 מיליוני חולים
26 מיליון איש ברחבי העולם סובלים ממצב של כשל לבבי, שגורם להם ללא מעט בעיות כרוניות המחייבות אשפוזים תכופים בבתי החולים. הלב החלש של חולים אלו, משפיע על איברי הגוף האחרים, ביניהם הכליות שאמורות לנקז נוזלים ורעלים מן הגוף החוצה, וכך הם נאלצים להתמודד עם נפיחויות, בצקות וקשיי נשימה הנגרמים להם בעקבות הנוזלים החוץ תאיים שמצטברים בגופם ללא מוצא.
המצב הרפואי הזה גורם לירידה דרסטית באיכות חייהם של החולים ושל משפחותיהם, שצריכים להגיע באופן תכוף לבתי החולים לצורך ניקוז הנוזלים. הם מתאשפזים, מקבלים תרופות כימיות לטיפול בבעיה ועלולים להיחשף לזיהומים ולהגיע אף למצבים מסכני חיים בעקבות מצבם.
בנוסף לכך, מערכות הבריאות נאלצות להתמודד עם הנטל הכלכלי האדיר הנגרם כתוצאה מהאשפוזים החוזרים ומהטיפול, כשבארצות הברית בלבד מוערכת ההוצאה הישירה על חולים אלו ב-17 מיליארד דולר בשנה. למעשה 90% מחולי הלב חוזרים לאשפוזים נוספים והם כאמור, גורמים לעלויות כבדות וניצול משאבים יקרים לבתי החולים כתוצאה מהטיפול בהם.
ניקוז נוזלים 24/7, ללא תרופות או אשפוז
"המוצר שפיתחנו עתיד להביא לשינוי דרמטי במערך הקליני הקרדיולוגי", אומר ניתאי חנני, מנכ"ל Paragate. "אין בעולם שום פיתוח תוך גופי שיודע להתמודד עם בעיית עודף הנוזלים של חולי לב ללא התערבות של תרופות ואשפוז בבית חולים. זהו פיתרון שיוכל לשחרר את החולים לביתם עם מערכת פנימית הדואגת לבריאותם 24 שעות ביממה וכזו שניתנת לבקרה.
"למערכות הבריאות בעולם יש אינטרס גדול ברכישת המוצר שיוכל לחסוך להן מיליארדי שקלים ויוכל לייעל את הטיפול, להאריך את חיי החולים ולשפר אותם באופן דרמטי – ולכן אנו בטוחים בהצלחתו", הוא מדגיש.
נבחרה לאחת החברות המבטיחות בעולם
"חברת Paragate מביאה את העתיד לשירות הרפואה ופורצת דרך בפתרון אחת הבעיות הנפוצות ביותר הגורמות לאשפוז", מוסיף רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות. "בחרנו את Paragate מתוך כמות גדולה של חברות, בין היתר בזכות הצוות המקצועי הבכיר והמנוסה שמלווה אותה.
"לחברה מוצר מהפכני שלהערכת מומחים בכירים בינלאומיים בתחום, הולך לשנות את עולם הרפואה הקרדיולוגית, והיא נהנית מפוטנציאל שוק אדיר ויתרונות הן לחולים והן למערכות הבריאות בעולם", הוא מסביר.
החברה אכן מונה בצוות ההנהלה שלה כמה מהשמות הבולטים במערך הקרדיולוגי העולמי לצד בכירים מתעשיית ההיי-טק, שכבר הוכיחו הצלחות ואקזיטים מרשימים עם חברות אחרות בתחום הביוטק.
Paragate זכתה בכמה פרסים בשנות פעילותה הקצרות ואף נבחרה כאחת מ-25 חברות המכשור הרפואי העולות המבטיחות ביותר בעולם לשנת 2018. החברה זכתה במענק היוקרתי – הורייזון 2020 של האיחוד האירופאי.
"אנו נחשפים מדי יום לחברות היי-טק שרוצות שנתמוך בגיוס עבורן, אבל כבר הוכחנו שהחברות שאנו בוחרים חייבות להביא בשורה אמיתית, מוצר פורץ דרך, חדשנות טכנולוגית, שוק רחב וצוות מקצועי", אומר רו"ח כהן שרת. "ב-Paragate זיהינו את כל המרכיבים של חברה שהולכת לעשות מהפכה בתחומה ואנו מאפשרים כעת למשקיעים מהציבור להפוך לבעלי מניות בחברה, החל מ-1,000 ש"ח להשקעה".
מתעניינים בהשקעה בפאראגייט?
השאירו פרטים –