משבר הקורונה הפך את מיזמים של רפואה דיגיטלית למצרך מבוקש ופוטנציאל ההצלחה שלהם מבטיח. "עתיד הרפואה ללא ספק טמון בחברות ובמיזמים שעוסקים בניטור מרחוק. הם חוסכים מיליארדים, מצילים חיים וזמינים להשקעות מהציבור הרחב"
משבר הקורונה הביא עימו בעיקר חששות, חוסר ודאות, פגיעה במצב הכלכלי ושינוי בכל אורחות חיינו. אך ישנם תחומים בהם לקורונה היתה השפעה חיובית, שהביאה לפריחה והכרה ואחד מהבולטים בכך, הוא תחום הרפואה מרחוק. עם פרוץ המשבר, חברות טכנולוגיות העוסקות בעתיד הרפואה ובעיקר בכל הקשור לרפואה דיגיטלית, הפכו למצרך מבוקש שכולם מתעניינים בפיתוחים שלהן ובהטמעתן המיידית.
"אנחנו רואים בשנים האחרונות חברות סטארט-אפ רבות שהמיקוד שלהן הוא בפיתוח טכנולוגיה חדישה לאבחון, ניטור ואפילו טיפול במצבי תחלואה כרוניים – שמטרתה להציל חיים ולחסוך למערכות הבריאות משאבים רבים ויקרים", מסביר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות.
"אם לפני עידן הקורונה היו מעט ספקניים בהצלחת התחום, היום כולם בעולם מבינים את החשיבות של החברות האלה. בלעדיהן לא היה ניתן לטפל בחולי הקורונה המבודדים ללא לקיחת סיכון מיותר", הוא אומר, "וברור שגם לאחר שוך סערת הקורונה, זהו תחום שימשיך להראות צמיחה פנומנלית. בטוגדר זיהינו את המגמה של הרפואה הדיגיטלית והחלטנו ללוות כמה מהחברות המובילות והמבטיחות ביותר בתחום, שצפויות להפוך לחלק בלתי נפרד מעתיד הרפואה העולמית".
"מיזמים של רפואה מרחוק נמצאים בנסיקה"
ואכן, ההתקדמות המטאורית של הטכנולוגיה בשנים האחרונות, מאפשרת פיתוח כלים שחוסכים את הצורך, במקרים מסוימים, להגיע למרפאה ולהסתכן בהידבקויות או באבחון מאוחר מדי בגלל העומס על בתי החולים והמרפאות.
בינה מלאכותית למשל, יכולה ללמוד מאינספור מקרים קודמים, וכך לאבחן בעיות שונות על סמך ידע נלמד ונצבר מהעבר. מכשירים דיגיטליים זעירים יכולים להחליף מוניטורים מורכבים וגדולים ולמדוד מדדי נשימה, דופק, לחץ דם ועוד, מרחוק ובכל רגע.
"המיזמים של רפואה מרחוק נמצאים בשנים האחרונות בנסיקה עולמית", מסביר רו"ח כהן שרת. "משבר הקורונה ללא ספק חידד מאוד את החשיבות שלהם ואת העובדה שהעתיד כבר כאן. בטוגדר השקעות אנחנו מאפשרים למשקיעים להצטרף לכמה מחברות הרפואה הדיגיטלית המבטיחות בישראל".
"פוטנציאל עסקי עצום למשקיעים"
"חברת Derma Detect, למשל, היא דוגמה מצוינת", אומר רו"ח כהן שרת. "החברה הוקמה על ידי רופאים מובילים בתחום רפואת העור בעולם ומדענים בכירים, ופיתחה טכנולוגיה מהפכנית שכבר היום מוטמעת במערכות של מכבי שירותי בריאות ובקרוב מאוד גם בכללית.
"הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לזהות ולאבחן נגעים בעור מרחוק באמצעות הסמארטפון, מבלי לחכות לרופא עור ומבלי להגיע למרפאה. הכל מבוקר על ידי רופאי העור של המרפאה, אבל החיסכון בזמן ובמשאבים הוא עצום. ההטמעה של החברה בקופות החולים הגדולות בישראל מוכיחה את עצמה ומעידה על הפוטנציאל העסקי העצום שיש למי שמשקיע בחברה כזו", הוא מסביר.
החברה, שכבר גייסה סכומים משמעותיים ממשקיעים מובילים בתחום ואף זכתה למענקים גדולים מרשות החדשנות, מאפשרת למשקיעים עם סכומים של 1,000 שקל ומעלה להצטרף אליה – ולהיות חלק מההצלחה לכשתימכר או תונפק בבורסות בעולם.
"משבר הקורונה נתן רוח גבית חזקה לחברות"
גם חברת CardiacSense היא אחת מה חברות המגייסות משקיעים באמצעות טוגדר. החברה פיתחה שעון יד רפואי מהפכני, שמהווה בית חולים זעיר, המנטר את הפעילות הלבבית ומזהה שינויים שיכולים להעיד על התקף מתקרב או על עלייה הלחץ הדם, והיא מספקת פתרון למיליוני חולי לב כרוניים ברחבי העולם. החברה צפויה להתחיל בייצור השעון למכירה לציבור כבר בחודשים הקרובים והביקוש כבר עכשיו מבתי חולים גדול מאוד.
חברה אחרת המגייסת משקיעים דרך טוגדר השקעות, Resmetrix, פיתחה חגורה המונחת על החזה ומנטרת באופן רציף את הנשימה של חולים כרוניים, כך שבמקרים של שינויים, היא מתריעה מיד ויכולה להציל חיים ולחסוך זמני אשפוז ממושכים למיליוני חולי נשימה כרוניים ברחבי העולם.
"חברות כמו CardiacSense ו-Resmetrix מקבלות רוח גבית חזקה מאוד בעקבות משבר הקורונה", מסביר רו"ח כהן שרת. "החיסכון לבתי החולים על אשפוזים מיותרים וארוכים של חולים שזקוקים לניטור, הוא אדיר וכך גם היכולת להציל חיים ולשפר דרמטית את איכות החיים באמצעות כלים טכנולוגיים. עכשיו יותר מתמיד מבינים את היעילות והכדאיות של חברות כאלה".
"גם עם 1,000 שקל אפשר להיות בעל מניות"
חברת טוגדר השקעות בוחנת בכל שנה מאות חברות, מתוכן היא בוחרת את הטובות שלהערכתה יש בהן את הפוטנציאל הטוב ביותר להצלחה, ואותן היא מנגישה למשקיעים.
"אנחנו דורשים שהחברה תנוהל על ידי צוות מנוסה ובכיר, בודקים שהחברה כבר גייסה לעצמה השקעות בסכומים מהותיים באמצעות משקיעים מנוסים, שקיים בה עומק טכנולוגי משמעותי, שהיא כבר נמצאת לאחר הוכחת ההיתכנות הטכנולוגית וכמובן שפוטנציאל השוק שלה משמעותי", מבהיר רו"ח כהן שרת.
בשלב הראשון ניתן להשקיע בחברות דרך מועדון האנג'לים של החברה, בסכומים של החל מ-15 אלף דולר, ולאחר הצלחת הגיוס הראשוני הן נפתחות לגיוס נוסף מהציבור הרחב בסכומים של החל מ-1,000 שקלים. "יש כאן מנגנון הגנה נוסף למשקיעים קטנים יותר", הוא מסביר.
"בעבר, מיזמים וסטארט-אפים מבטיחים כל כך היו נחלתם של משקיעים מקורבים, אבל היום, בזכות רגולציה שהתפתחה בשנים האחרונות ובעזרת הפלטפורמה שלנו, כל מי שמבין את הפוטנציאל של המיזמים ורוצה להיות חלק מהם, יכול להשקיע ולהיות שותף ובעל מניות בחברה.
"התחום מראה צמיחה משמעותית בשנים האחרונות, והקורונה הפכה אותו לרלוונטי יותר מתמיד כשכולם מחכים לפיתוחים ולטכנולוגיות שהוא מציג. מיזמי הרפואה הדיגיטלית יובילו לחיסכון אדיר בכסף ובמשאבים, ובעיקר – הם מצילים חיים, ולכן יהפכו לחלק בלתי נפרד ממערכות הבריאות בכל העולם".
מתעניינים בהשקעה במיזמי רפואה דיגיטלית?
השאירו פרטים –