9. לתקן במקום לקנות חדש
לפני שאתם ממהרים לקנות מכשיר חשמלי, מעיל או תיק חדש, בדקו האם ניתן לתקן את הישן. שירותי תיקון מקומיים של מעבדת תיקונים, טכנאי או מתפרה יכולים להחזיר את המכשירים, הנעליים והתיקים שלכם לחיים במינימום עלות. תיקונים קטנים כמו תיקון מסך לאייפד שבור, החלפת סוללה לדייסון או תיקון רוכסן – יכולים להאריך את חיי המוצר ולהקטין את ההוצאה על מוצרים חדשים.
היקף החיסכון המשוער: 500-100 שקלים בחודש.
10. לבשל יותר בבית
לאכול בחוץ או להזמין הביתה וולט באופן קבוע, יכולים להיות הוצאה משמעותית – שאצל משפחות מסוימות מגיעה לאלפי שקלים בחודש. עבור משפחה, מחיר ארוחה כזו מגיע בקלות ל-500-400 שקלים.
לעומת זאת, בישול ארוחה בבית עולה לא יותר מכמה עשרות שקלים לארוחה למשפחה שלמה, מאפשר לכם לשלוט במרכיבים ובכמויות – ובדרך כלל גם יהיה בריא יותר. פסטה, אורז, קוסקוס, עדשים, פתיתים או צ'יפס בתנור – כל אלה מצרכים זולים וקלים מאוד להכנה, בשילוב מנת חלבון וירקות בכל ארוחה. נסו לתכנן תפריט שבועי ולקנות את כל המרכיבים מראש, כך שתוכלו להכין ארוחות מגוונות ומזינות במינימום עלות.
היקף החיסכון המשוער: 2,000-300 שקלים בחודש.
11. שימוש בנורות חסכוניות באנרגיה
נורות חסכוניות באנרגיה כמו נורות LED יכולות לחסוך משמעותית בהוצאות החשמל. הן צורכות פחות חשמל ומחזיקות מעמד זמן רב יותר מנורות רגילות. אם תעברו לשימוש בנורות חסכוניות בכל הבית, תוכלו לראות הפחתה משמעותית בחשבונות החשמל שלכם לאורך זמן. מעבר לכך, נורות אלה גם פחות מחממות את הסביבה, מה שיכול להקטין את הצורך בשימוש במזגן בקיץ.
היקף החיסכון המשוער: 150-50 שקלים בחודש.
12. קנו יותר אריזות חיסכון
כשמדובר במוצרי מזון וחומרי ניקוי, רכישה באריזות חיסכון גדולות יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף בטווח הארוך. מחירים לאריזות גדולות או אריזות מילוי נמוכים יותר מאשר לאריזות קטנות: רכישה של אריזת מילוי לנוזל ניקוי חלונות נמוך יותר מהבקבוק עצמו, אורז, אבקת מרק, סוכר ומלח – גם הם מגיעים באריזות מילוי חסכוניות במקום בקופסאות פלסטיק מעוצבות, וניתן לאחסן אותם לאורך זמן.
היקף החיסכון המשוער: 200-50 שקלים בחודש.