רובנו מצלמים בסמארטפון כל הזמן, אבל לא תמיד מרוצים מהתוצאה. הנה כמה המלצות שיעזרו לכם לשדרג את התמונות שצילמתם בטיול המשפחתי או בבילוי עם החברים, במינימום מאמץ
מאז שהסמארטפונים נכנסו לחיינו, כל מפגש חברתי, בילוי או סתם חיי היומיום – מתועדים בעדשת הטלפון. הצילום הדיגיטלי והפשוט במכשיר הנייד מאפשר לנו לצלם עשרות ואפילו מאות תמונות בכל אירוע, ולשלוח אותן בשנייה לכל מי שרק נרצה. למי שאינו צלם מקצועי אבל עדיין נהנה לצלם ורוצה לשפר את איכות הצילום, אספנו כמה טיפים חשובים שישדרגו כל תמונה.
התקרבו למצולמים שלכם
רוב הצלמים החובבים מצלמים אנשים, בלי לחשוב יותר מדי איפה הם ממוקמים בפריים – העיקר שיהיו שם. וכך אנחנו מקבלים תמונה של רחוב ענקי עם דמות קטנה במרחק, שאי אפשר לראות כמו שצריך ופשוט מתפספסת. אין סיבה "לבזבז" את כל הפריים על הסביבה, במיוחד אם היא לא מרהיבה במיוחד, כשרוצים לצלם בן אדם או בעל חיים.
שמרו על מרחק סביר בין הראש למסגרת התמונה
ישנו מושג בצילום שנקרא "Head Room", והוא בעצם הרווח שבין הראש של המצולם שלכם לבין הגבול העליון של התמונה. שימו לב שהרווח הזה לא גדול מדי, וכך תוכלו לקבל יותר מהמצולם שלכם, ובהתאם התמונה תיראה הרבה יותר מוצלחת.
שימו לב לפוקוס
ברוב המצלמות במכשירי סמארטפון, ניתן להתמקד בקלות על אובייקט מסוים באמצעות לחיצה על המסך במקום בו תרצו את הפוקוס, אבל רוב האנשים לא מכירים או מתעלמים מהאפשרות הזו. לחיצה קטנה במוקד התמונה תאפשר למי שצילמתם להיראות בבירור, וכך תימנעו בקלות מתמונות מטושטשות.
פלאש – לא בכל מחיר
צילום עם פלאש ישיר יכול לתת מראה בוהק ולא מחמיא למצולמים שלכם, ולמרות זאת אנשים רבים בוחרים באופציה הזו גם כשאין בה שום צורך, או מגדירים את המצלמה להשתמש בה אוטומטית. לפני שמדליקים את הפלאש, כדאי לנסות ולצלם גם בלעדיו (לחיצה על המסך לטובת פוקוס גם תאיר את החלק הנבחר בתמונה, בלא מעט מהמכשירים). במקרה של חושך רציני, אפשר להיעזר בפנס של מכשיר סלולרי נוסף ולתת אור צדדי או רחוק יותר, שלא יהיה חזק כמו הפלאש, אלא עדין יותר ממנו.
צלמו ילדים בגובה העיניים
אנחנו לא שמים לב לכך רוב הזמן, אבל מכיוון שאנחנו גבוהים יותר מילדים קטנים, רוב התמונות שלהם יוצאות בזווית גבוהה, וכך הפוטנציאל הגדול של הבעת פנים ומבט, שחשובים מאוד במיוחד אצל ילדים, מתפספסים. נסו לרדת לגובה העיניים של הילד ולצלם אותו, ותראו הבדל משמעותי בין התמונות.
ובאופן כללי: נסו לתכנן את הפריים שלכם
זה אולי הטיפ הכי חשוב לגבי צילום, ולא משנה באיזה מכשיר. רובנו נוטים פשוט לכוון וללחוץ, אבל אם ניקח עוד רגע לחשוב על הפריים שלנו, מה יש בו ובעיקר מה אנחנו לא רוצים שיופיע בו, איפה נמצא האובייקט שלנו וכמה ממנו רואים – התמונות שתצלמו יהיו הרבה, הרבה יותר מוצלחות.