פעם, לפני הרבה שנים, אכלתי סלט חסה מושלם במסעדה איטלקית מוכרת בתל אביב, שכבר נסגרה מזמן. הסלט הזה היה כל כך מושלם, בטח לא בגלל החסה או ארבע עגבניות השרי שנזרקו עליה – הרוטב שלו היה אלוהי, לא פחות מזה, ולא דמה לשום דבר אחר שאי פעם אכלתי.
למרות שהייתי סטודנטית, חזרתי לאותה מסעדה פעם אחר פעם, ושילמתי על אותו סלט מושלם מחיר מופקע להחריד של 52 שקלים בשביל קצת חסה, עגבניות וקרוטונים. זה היה אי שם בתחילת שנות האלפיים, והמחיר היה הרבה מעבר למה שסטודנט ממוצע יכול להרשות לעצמו.
יום אחד החלטתי שאי אפשר להמשיך ככה: אני חייבת לגלות את הסוד או למשכן את חיי לבנק. הלכתי לאותה המסעדה בפעם האחרונה, הזמנתי את הסלט וביקשתי תוספת רוטב בצד. את הרוטב מזגתי לתוך בקבוקון ריק שהוכן מראש לצורך המשימה, ומשם המשכתי למטבח למסע של ניסוי וטעימה – עד שהסוד נחשף ופיצחתי את המתכון.
מאז, זהו סלט החסה הקבוע שלנו הידוע בכינויו "סלט טעים".
תמיד מתחסל ראשון בכל אירוע משפחתי, אין אחד שלא אוהב ומבקש עוד (אפילו ילדים בני 4!). אז הנה הם לפניכם – המתכון לרוטב הסודי שלי לסלט חסה מושלם, וגם המתכון לסלט.
תיהנו 🙂
הרוטב המושלם לסלט חסה טבעוני
(כמות לצנצנת בינונית)
- 3 כפיות גדושות סוכר
- 3 כפיות גדושות חרדל דיז'ון גרגירים
- 4 כפיות מיץ לימון
- 4 כפיות חומץ בלסמי
- 8 כפיות רוטב סויה
- שמן זית – להוסיף כמות זהה לשאר הרוטב שנוצר
- לסגור ולנער היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
סלט חסה טבעוני – הכי טעים שיש
- חסה רכה קרועה ביד
- חופן עגבניות שרי / תמר חתוכות לרבעים
- פרוסות דקיקות של בצל סגול
- קוביות קריספי טופו או רצועות טופו צרוב במחבת עם שמן זית
- רצועות של גבינת פרמזן טבעונית "וגה" (להכין עם קולפן)
- קרוטונים לסלט
- 3-5 כפות של הרוטב הסודי (לפי הטעם)