גם החברות והסטארט-אפים המתקדמים ביותר בענף ההייטק זקוקים לבכירים המשלבים הבנה טכנולוגית עמוקה עם ידע בניהול. התואר השני בניהול טכנולוגיות מידע חדשניות במכללה האקדמית רמת גן, מקנה לבוגרים ראייה ניהולית רחבה ויכולת להוביל פיתוח מוצר – משלב הייזום ועד הייצור והשיווק
בשיתוף המכללה האקדמית רמת גן
לא קל להשתלב בעולם ההייטק הישראלי המתגמל. בדרך לשם, צריך להקדיש כמה שנות לימודים לתואר מאתגר או להתברג באחת היחידות הטכנולוגיות בצה"ל. אבל יש אתגר גדול עוד יותר מהשתלבות בענף ההייטק – קידום מקצועי וטיפוס לעמדה ניהולית.
ההייטק הישראלי מוסיף לשגשג ולהתפתח גם בתקופות קשות יחסית, אך עובדים רבים בו מגלים עם השנים כי הם נמצאים במבוי סתום, לאחר ש"נתקעו" ברמות הזוטרות, ואינם מצליחים להתקדם ולהשתלב בעמדות ניהוליות. יש מי שמנסים לפתור את הבעיה באמצעות לימודי תואר שני הקשורים לתחום, אך לרוב, גם לאחר לימודים אלה, יש צורך לעבור בעוד כמה תפקידים עד שיתקבל הקידום המיוחל.
במכללה האקדמית רמת גן זיהו את האתגר ופתחו מסלול תואר שני בניהול טכנולוגיות מידע חדשניות – המתמקד במיומנויות הנדרשות למנהלים בענף ההייטק, ובמיוחד בהבנה המעמיקה בניהול בעולם טכנולוגי ודינמי, בלי להתפשר על היעילות והאפקטיביות של הארגון. כל אלה צפויים להפוך את בוגרי התואר השני למנהלים מבוקשים בשוק העבודה, ולהתברג במשרה ניהולית עם סיום הלימודים.
"הטכנולוגיה משתנה כל הזמן"
"מדעי הניהול הם תחום שקיים לא מעט שנים, ויש הרבה תוכניות לימוד לתואר שני בתחום הזה", אומר ד"ר אלון סגל, ראש התוכנית ללימודי תואר שני במכללה האקדמית רמת גן.
"אבל ניהול של טכנולוגיות מידע הוא שונה לחלוטין מניהול רגיל, ודורש כלים אחרים. מצד אחד, הבוגרים חייבים לדעת להתמודד עם טכנולוגיה שמשתנה כל הזמן ועם אתגרים חדשים שצצים מדי יום. מספיק לעקוב אחרי הכותרות בעיתונים אחרי משברים בחברות הייטק עולמיות, לעומת אלו שפורחות בזכות ניהול מצוין.
"מצד שני, אסור להתפשר גם על המיומנות הניהולית הקלאסית – איך להטמיע מערכות חדשניות בארגון, איך ליזום, לפתח ולשווק מוצרים מתקדמים, איך לנהל אנשים שעובדים בתחום דינמי כל כך, איך לפתור בעיות טכנולוגיות ולוגיסטיות, ובתוך כל אלה, גם לשמור על ארגון יעיל ואפקטיבי".
צפו בסרטון על מסלול הלימודים >>
אז מה לומדים במסגרת התואר?
איזה כישורים הוא מספק למי שרוצה להפוך למנהל בתחום ההייטק?
"התוכנית שבנינו מכוונת להכשיר מנהלים שיכולים להוביל תהליכי חדשנות, טרנספורמציה דיגיטלית והטמעת מוצרים טכנולוגיים, אבל יודעים גם לנהל השקעות, לגייס משאבים ביחידות יזמיות בארגון, לנהל מערכות מידע מורכבות ולעשות את כל אלה בניהול מבוזר וגמיש, כפי שמתחייב בתעשיית ההייטק כיום. בצוות ההוראה שלנו יש אנשי מקצוע בכירים מתעשיות ההייטק המובילות – שהתמודדו עם האתגרים האלה בעצמם".
חלק מהקורסים שנלמדים בתוכנית:
- ניהול מוצר
- אסטרטגיה עסקית של טכנולוגיות מידע בארגון
- חשיבה מערכתית מורכבת ויצירתיות
- ניהול סיכוני סייבר בטכנולוגיות המידע
- אסטרטגיות לשיווק מוצרים עתירי טכנולוגיה
- גיוס וניהול משאבים פיננסיים בפרויקטים טכנולוגיים
- פרויקטים מורכבים מבוססי טכנולוגיות חכמות
לומדים לפתור בעיות ולשפר ביצועים
המטרה, אומר ד"ר סגל, היא לשלב ידע תיאורטי קלאסי בניהול ושיווק מוצרים, יחד עם ידע עדכני ומעשי בתחומים כגון ניתוח נתונים באמצעות בינה מלאכותית לצורך תובנות עסקיות, תעדוף וקבלת החלטות, וכן יכולת ליזום ולפתח מוצרים פורצי דרך – שיום אחד אולי יהיו בשימוש של מיליונים ומיליארדים בכל העולם, כאלה שהשם שלהם יהיה מוכר בכל בית.
לצורך כך, הסטודנטים נדרשים להתמודד תוך כדי הלימודים עם קונפליקטים ארגוניים קלאסיים, למשל בין ניהול יעיל של משאבי מחשוב קיימים, במקביל להטמעת טכנולוגיות חדשניות בארגון – כדי לפתור בעיות וגם לשפר ביצועים.
מסלול גמיש, שכר לימוד אוניברסיטאי
"הבוגרים שלנו יצליחו להתמודד עם טכנולוגיות מידע שמתחדשות כל העת, וגם כיצד להשיג את המטרות העסקיות והאסטרטגיות של הארגון, מתוך הבנה עמוקה של היעדים שלו, והדרך הטכנולוגית להשיג אותם", אומר ד"ר סגל.
איך מצליחים לשלב תואר כזה תוך כדי עבודה?
"תוכנית הלימודים מותאמת לאנשים עובדים, עם שילוב של ימי שישי בקמפוס וכן יום אחד בשבוע בו לומדים אחר הצהריים באופן מקוון, כך שהם יוכלו להמשיך להתקדם בקריירה.
"סטודנטים שיתחילו ללמוד במחזור הקרוב, שייפתח באוקטובר 2024, ייהנו גם מלימודים בתעריף של שכר לימוד אוניברסיטאי".
רוצים ללמוד לנהל בענף ההייטק?
השאירו פרטים –