מי אמר שטבעונים לא יכולים לאכול פיצה? הבלוג הפופולרי "טבעוניות נהנות יותר" של אורי שביט ריכז את כל המסעדות והפיצריות ברחבי הארץ שמגישות פיצות טבעוניות, ללא אף מרכיב מן החי. שיהיה בתיאבון
קראו לה "טרנד", תופעה חולפת, מגמה של תל אביבים, אבל הטבעונות כבר כאן כדי להישאר, ובכל רחבי הארץ. עוד ועוד בעלי עסקים מדווחים כי הדרישה למנות טבעוניות הולכת וגדלה, ההיצע גם הוא גדל בהתאם, ולא פוסח על הג'אנק פוד האולטימטיבי – פיצה טבעונית.
כדי להקל על כל מי שמעוניין בפיצה על טהרת הצומח, הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" של אורי שביט ריכז מקומות שונים מכל רחבי הארץ, שמציעים פיצה טבעונית. האינדקס החדש מחולק לפי אזורים שונים בישראל ומפרט את המקומות, שעות הפתיחה, אפשרויות יצירת הקשר, כשרות אם יש, וכמובן – מה ההיצע הטבעוני במקום כולל.
השאיפה היא שיותר ויותר מקומות ברחבי הארץ ירצו לממש את הפוטנציאל הגלום בפנייה לקהל הטבעוני, ויציעו גם הם פיצות ומנות נוספות מהצומח, והאינדקס החדש יגדל ויתרחב יחד עם ההיצע.
"אני באופן אישי לא מחפשת תחליפים או חיקויים, אלא פשוט אוהבת ונהנית מאוכל טוב. וזה אומר גם להתענג על חוויות שאנחנו אוהבים ותמיד נאהב, כמו לנעוץ שיניים בפיסת בצק טעימה עם רוטב עסיסי ותוספות מוצלחות", אומרת אורי שביט. "כיף לגלות שיותר ויותר מקומות מספקים את החוויה הזאת גם למי שנמנעים מלצרוך חלב פרה, עם או בלי להשתמש במוצרים שמחליפים את הגבינה.
"יש מי שנשבעים שגבינת סויה עושה להם את זה, אני מעדיפה קרם קשיו או בלי גבינה בכלל, העיקר שכל המרכיבים יהיו טעימים ואיכותיים. פיצה יכולה להמשיך להיות מעדן גם בגרסה הטבעונית ולא רק לטבעונים – עובדה שהקהל מצביע ברגליים וההיצע מתרחב בהתאם".