יו"ר חברת Takaro Tech, שי בייליס, היה שותף באקזיטים מוצלחים רבים. כעת הוא מוביל את Takaro, שפיתחה טכנולוגיה שהולכת לשנות את תהליכי השיקום בילדים ומבוגרים. רגע לפני החדירה לשוק, עם מוצר קיים ועובד ורישום של 30 פטנטים, היא מגייסת משקיעים תמורת החל מ-1,000 שקלים
שי בייליס, אחד מוותיקי תעשיית ההייטק בישראל ומשקיע מצליח, היה שותף עד היום באקזיטים רבים של חברות ישראליות בהן כיהן בתפקידים בכירים. היום הוא אחד המייסדים ויושב הראש של חברת Takaro Tech, שפיתחה מערכת אינטראקטיבית חכמה שעתידה לשנות את עולם השיקום בילדים ובמבוגרים.
הטכנולוגיה שפיתחה Takaro Tech מיושמת במכשיר ה-QNI – מערכת הכוללת משטח אינטראקטיבי מרובה סנסורים, שהופך את תהליכי השיקום למהנים, יעילים ומדידים. המשטח ניתן להתקנה בתצורות שונות על גבי קיר, שולחן או על הרצפה, לפי הצורך, והוא משלב מערכות ביג דאטה ובינה מלאכותית אשר הופכות אותו למוצר חכם שמתאים את תוכניות השיקום והטיפול לצרכים ולהתקדמות האישית של המטופלים בזמן אמת.
בייליס זיהה את הפוטנציאל הגבוה של המוצר לחולל שינוי מהותי בענף השיקום בכל העולם וחבר ליונתן שם אור – ממציא המוצר, ולעופר עתיר, מנכ"ל ומייסד Takaro Tech, שגם לו ניסיון עשיר בעולם ההייטק והתוכנה. כעת, מגייסת החברה שלהם משקיעים דרך פלטפורמת ההשקעה של Together תמורת החל מ-1,000 שקלים.
"המוצר שפיתחנו כבר עובד ומתחיל את שלב הניסויים הקליניים עם מוסדות השיקום המובילים בישראל, בית לוינשטיין ואלי"ן", אומר בייליס. "זו הזדמנות להצטרף לחברה רגע לפני אישור הפטנטים שהגשנו ולפני הפריצה הגדולה לשוק השיקום הרפואי".
הוביל מיזמי הייטק רבים
לבייליס ניסיון של עשרות שנים בתחום הייטק ומיזמים בהם הוא שותף נחשבים בעלי סיכויי ההצלחה גבוהים. הוא התחיל את דרכו כמנכ"ל צעיר של "יעל תוכנה" עם 10 עובדים, וכשסיים את תפקידו החברה מנתה כבר למעלה מ-350 עובדים. בהמשך כיהן כמנכ"ל כלל מחשבים וטכנולוגיה, כאשר רכשה את מל"מ הממשלתית (אשר הפכה מאוחר יותר לחברה ציבורית).
בייליס ניהל 4 קרנות הון סיכון שהיו קשורות לקבוצת פורמולה וכיהן כיו"ר חברת הניהול שלהן. הוא ישב בדירקטוריונים של מעל 70 חברות במרוצת השנים והיה יו"ר בכ-30 מהן, חלק ניכר מהן הגיעו לאקזיט או הונפקו בהצלחה. כיום, בייליס עדיין פעיל כיושב ראש הדירקטוריון ב-4 חברות פרט ל-Takaro, ביניהן חברת התוכנה Radview הציבורית.
"מוצר שיהפוך להיות ברירת המחדל"
"תהליכי השיקום נחשבים עד היום למסורתיים, המתבססים על שימוש באמצעים פשוטים כמו כדור וחבל", מסביר עופר עתיר, מנכ"ל ומייסד Takaro Tech.
"אנו מציעים להביא את קדמת הטכנולוגיה לתחום השיקום, ולהפוך את תהליכי השיקום לחכמים ונוחים יותר עבור הצוות המטפל, ובמקביל, מהנים עבור המטופלים שכך מתמידים בהם יותר. התוצאה היא שכולם מרוויחים מהתהליך, ואין לנו ספק שזה יהפוך להיות מוצר שהוא ברירת מחדל בכל בית חולים שיקומי".
עתיר מסביר כי עלויות המוצר נוחות במיוחד בזכות היותה של המערכת פתוחה. "זה מאפשר לנו חדירה לשוק במחירים נוחים מאוד, בוודאי למוסדות השיקום אבל גם אחר כך למשתמשי הקצה. בנוסף, אנחנו שמים דגש משמעותי על נוחות וקלות השימוש למטפל ולמשתמש הקצה. המערכת כולה מוגנת על ידי 30 פטנטים שנמצאים בהליכי רישום וכך אנו מבטיחים שהיא לא תועתק על ידי מתחרים ותפגע בחדירה שלנו לשוק".
"יעזור לשפר את חייהם של מיליונים"
לעתיר, בדומה לבייליס, רפרטואר עשיר של עשייה והתמקצעות בתחום ההייטק. הוא התחיל את דרכו בממר"ם והיה מפקד גף תשתיות ביחידה למטוסי קרב בחיל האוויר. לאחר שהשתחרר הצטרף לפרויקט של הפנטגון לפיתוח מערכות הגנה נגד טילים בליסטיים והיה התוכניתן הראשי ומנהל הפרויקט שכלל את כל התעשיות הביטחוניות בארץ.
לאחר מכן נכנס עתיר לתעשיית הייטק ועבד בין היתר בקומברס, כיהן כ-COO בחברת בת של IronSource וב-AOL והיה שותף בתהליך המכירה של חברת ICQ והעברת הטכנולוגיה מ AOL לחברת Mail.Ru הרוסית.
"יש כאן הזדמנות פז עבור משקיעים להיכנס לחברה בשלב מתקדם עם מוצר עובד וצוות בעל ניסיון עשיר ומוצלח מאוד", אומר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות המרכזת את הגיוס. "שי בייליס הוא מבכירי תעשיית ההייטק בישראל והוא בחר להיכנס ל-Takaro בזכות הפוטנציאל שלה. עופר עתיר, המייסד והמנכ"ל, הוא בעל היכרות מעמיקה עם מיזמים ועבודה בחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם.
"משקיע שנכנס לחברה הזו מבין שהוא מבסס בין היתר את ההחלטה שלו על זהות הצוות המנהל אותה ואנחנו מאוד מקפידים לוודא שמדובר באנשים עם רקורד מוצלח בתחום שאנו יודעים שיכולים להוביל את החברה למיצוי הפוטנציאל שלה.
"אנו מאמינים שהמוצר של Takaro Tech יעשה שינוי ממשי בהליכי שיקום וינצל את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר כדי לשפר את חייהם של מיליוני מבוגרים וילדים הסובלים ממגוון רחב של בעיות התפתחותיות, פיזיולוגיות והתנהגותיות", מסכם רו"ח כהן שרת.
רוצים להשקיע בטקארו טק?
השאירו פרטים –