אחרי עשרות שנים של יזמות וניהול, אורי פקר, בן למשפחת התעשיינים שהקימה ופיתחה את פקר פלדה ונגב קרמיקה, החליט להעמיד את הניסיון והקשרים שצבר בחייו לטובת בעלי עסקים ויזמים
ק' מהוד השרון נקלע למשבר נפשי. על פניו, החיים של ק', שכבר חצה את גיל 50, נראו מושלמים: הוא עסק בשיווק מוצרי יוקרה, הרוויח 25 אלף שקל בחודש, טס מסביב לעולם במחלקת עסקים, התרועע עם אנשים ידועים בתחום והרגיש נהדר – עד שמשהו קרה.
המשבר פרץ לאחר שק' פוטר מעבודתו. מודאג ולחוץ, הגיע ק' אל אורי פקר – מנטור עסקי ואישי, דור שלישי למשפחת התעשיינים שהקימה את החברות פקר פלדה ונגב קרמיקה. ק' חשש מהתמוטטות כלכלית ואובדן חסכונותיו, אך השיחות עם פקר גרמו לו להבין שהוא מונע בעיקר מלחץ ומפחד, שמונעים ממנו להתחיל מחדש ולממש את עצמו.
התובנה הזו דחפה אותו להקים עמותה שמתמחה בתעסוקה והשמה של אנשים בני גילו, שבה הוא משקיע היום את מלוא זמנו ומרצו, וקם בכל בוקר עם תשוקה ושמחה בלב.
פקר, שליווה את התהליך, מגדיר את עצמו כמלווה וחונך ש"עוזר לאנשים למצוא ולממש את הדבר הבא בעשייה העסקית ובקריירה שלהם". כמי שעבד בקונצרן המשפחתי, הקים עם שותף את חברת פלגג ומנהל עסק עם רעייתו, הוא מכיר מקרוב את התחושה של צורך בשינוי דרמטי, לאחר שעבר בעצמו כמה וכמה גלגולים תעסוקתיים בימי חייו. כיום הוא מתמקד בליווי וחניכה של יזמים ובעלי עסקים.
אנשים מחפשים סיפוק ותחושת משמעות
מה גורם לאיש עסקים, בן למשפחת תעשיינים, להחליט באמצע החיים לעזוב הכל – ולעבור לצד השני של הכביש?
"כמו בכל דבר בחיים, מדובר בתהליך", מסביר פקר, כיום בן 59. "לאורך חיי ביצעתי שינויים לא מעטים, שהבולטים ביניהם הם עזיבת ה'חממה' של פקר פלדה בגיל 30 לטובת הקמת חברה עצמאית – פלגג, עזיבתה בגיל 37 ויציאה למסע של חיפוש עצמי, שהביא אותי להתמחות במקביל בהנחיית קבוצות של נוער ובוגרים, ובסופו של דבר, למקום שבו אני נמצא כיום.
"בשנות ה-30 שלי הבנתי שאני יזם בנשמתי, שאני חזק באסטרטגיה, בפיתוח עסקי ובשיווק. עסקתי בתחומים אלה בכל מיזם או שותפות שהקמתי. אני סקרן ואוהב אדם, והעשייה הרחבה שלי יצרה מערכת היכרויות רחבה עם המון אנשים מהמגזר העסקי והחברתי, בישראל ובחו"ל.
"נוכחתי עם השנים שהכמיהה להגשמה עצמית ומשמעות בחיים ובעבודה הולכת וגדלה, ואנשים רבים, לא רק הצעירים, שואלים את עצמם מה הם נועדו לעשות בעולם, מהי התשוקה שלהם, איזו עבודה תגרום להם לקום בבוקר עם סיפוק ותחושת משמעות", הוא אומר.
מזהים את הדבר הבא – ומממשים אותו
"השווקים משתנים כיום במהירות גבוהה, השינוי הופך להיות הקבוע היחיד והמציאות דורשת הסתגלות, גמישות והרבה יצירתיות. כמות עצומה של עצמאים ושכירים נפלטים משוק העבודה מתוך בחירה או מכורח המציאות, וכשהם מתבוננים אל העתיד – לעיתים קרובות הם מאבדים כיוון ונקלעים לתסכול, שלא לומר מצוקה", מסביר פקר.
"שני סוגים עיקריים של אנשים מגיעים אלי: כאלה שהמציאות שלהם השתנתה עקב תנאים חיצוניים, כמו שקורה עכשיו בעולם העסקי, וכאלה שהמציאות החיצונית שלהם לא השתנתה אך הם מרגישים שאינם מעוניינים ללכת יותר בדרך שבה הלכו עד עכשיו.
"עם השנים יצרתי שיתופי פעולה הדוקים עם חברים ומכרים בעלי חברות או ניסיון רב בעסקים, ועימם אני מסוגל לתת מענה ולבצע חיבורים עסקיים כמעט בכל תחום. בחרתי בקפידה מומחים בתחומים של ליווי עסקי, שיווק, יחסי ציבור ועוד, ואני ערוך גם לתמוך בתהליכים ברמה רגשית ואישית".
האם התהליך הזה דומה לאימון (קואוצ'ינג) או לטיפול פסיכולוגי?
"לא ממש. הפסיכולוג מתמקד באספקט הרגשי ולרוב אינו חושף את עצמו בטיפול. המאמן מתמקד בתחום מסוים ופועל באמצעות שיטה שניתנת ללמידה בקלות יחסית. אני מביא איתי את ניסיון חיי ופועל מתוך הידע והחוויות האישיות שלי מתוך אותנטיות, חשיפה ושיתוף של הדרך שעשיתי".
התהליך מתחיל בפגישה ראשונית שניתן לקיים גם בזום, ופקר מציע תכנית ליווי שבמהלכה בודקים את המצב המצוי והרצוי, בונים דרך ותכנית עבודה, ומגיעים להסכמה לגבי הצעד היזמי הראשון, בעל סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר. פקר ממליץ להסתייע ב"מעוף" על מנת לקבל כמות נתונה של שעות יעוץ בעלות של 80 ₪ לשעה בלבד.
"אני עוזר לאנשים להתניע את התהליך החדש – קצת כמו סטרטר או כלי שמפלס את תחילת הדרך", הוא מבהיר.
גם חיבור עסקי ושותפות באים בחשבון
בחלק מהמקרים, פקר לא מסתפק בליווי אלא אף הופך לשותף בעסק, כמו במקרה של ע', צעיר בן 29 מהנגב. לאחר שהחל לעבוד בגיל צעיר ופילס את דרכו כשכיר ועצמאי, ע' מצא את עצמו מנהל ומעסיק מעל 50 עובדים בפרויקט של חברת ג'נרל אלקטריק העולמית. הוא ביקש להתרחב – וגם לסייע לכמה שיותר צעירים מאזור מגוריו למצוא תעסוקה משתלמת, אך לא ידע איך בדיוק לעשות את זה.
פקר התחיל ללוות את הצעיר הנמרץ, שהפגין יכולת מסחרית וניהולית מצוינת. התהליך התחיל בבדיקה של הגורמים לחוסר הסיפוק והתגברות על מספר מחסומים מנטליים ורגשיים, ומיד לאחר מכן הם בנו יחד תכנית להקמת עסק שמתמחה במסחר. פקר הפחית את התשלום השוטף, הצטרף למיזם כשותף זוטר, והוא משתמש בקשרים הרבים שצבר במהלך שנות עבודתו כדי לגייס לקוחות וגופים עסקיים וציבוריים לשיתוף פעולה.
"האפשרות לבצע חיבור עסקי ו/או להפוך לשותף זוטר בעסקים שמעניינים אותי בהחלט עומדת על הפרק. ויחד עם זאת אני מעלה אותה על הפרק רק לאחר הכרות וביטחון ביכולת של האדם ללכת איתי דרך ארוכה בדבר הבא שלו ובאמונה שלו בי כחונך".
מה המסר שלך לאנשים שמחפשים את דרכם?
"לעולם אל תפסיקו לחלום על הדבר הבא שלכם, הוא תמיד נמצא מעבר לפינה. זהו אותו, תכננו והגשימו".
רוצה ליצור קשר או לתאם פגישה עם אורי פקר?
השאר פרטים –