בנק ישראל מציע הצעה מפתיעה: לעבור לשבוע לימודים בן 5 ימים.
הצעה זו מגיעה במסגרת בחינת חלופות שונות שערך בנק ישראל, לצמצום הפער בין ימי החופשה של הורים עובדים לבין חופשות הילדים מהמסגרות החינוכיות. הפער עומד על כ-47 ימי חופשה בשנה, ומשפיע ישירות על 28% ממשקי הבית בישראל, להם ילדים עד גיל 11.
בבנק ישראל ציינו כי "היעדר הסנכרון בין חופשות מערכת החינוך לחופשות ביתר המשק – תופעה בולטת במיוחד בישראל – פוגע ביעילות העבודה של הורים לילדים קטנים". צמצום הפער בין חופשות ההורים והתלמידים הוא אחד הדרכים להגדלת פריון העבודה (נמוך ב-24% לעומת הממוצע במדינות ה-OECD) ולתמיכה בצמיחה כלכלית במשק.
על מנת להתמודד עם הפער בימי החופשה מפעילה הממשלה את תוכנית "בתי הספר של החופשים", בה לומדים במסגרות חינוך שונות בחופשות סוכות, פסח והחופש הגדול – עד לגיל 9. התוכנית, לפי מחקר שערך בנק ישראל, מקטינה את הפער בימי החופשה בכשישית. אולם מהמחקר עלה כי מדובר בפיתרון יקר: עלות הפעלת התוכנית 630 מיליון שקל לשנה, וההפסד – התוצר הישיר למשק, אותו היא מונעת, אשר נע בין 520 ל-690 מיליוני שקל לשנה.
במקביל, במחקרו בחן בנק ישראל תוכנית חלופית לצמצום הפער בימי החופשה: ביטול הלימודים בימי שישי, וקיצור החופשים בחגים ובחופש הגדול באופן כזה שסך ימי הלימוד בשנה לא ישתנה כלל.
במקביל, לפי הצעת בנק ישראל, יופעלו בימי שישי "שישונים" – תוכניות העשרה במסגרות החינוך שההצטרפות אליהן תהיה וולנטרית. מהמחקר שערך בנק ישראל עולה כי "מהלך זה מצמצם למעלה ממחצית מפער ימי החופשה, ועשוי להביא לגידול ישיר בתוצר של כמיליארד ש"ח בשנה לכל הפחות".
Web-Mine הוא מגזין תוכן שיווקי במגוון תחומים, לפרסום כתבות עבור חברות ועסקים נבחרים בישראל. לפרסום באאוטבריין או טאבולה, פנו אלינו במייל info@malis-cm.co.il