הגירה לחו"ל נראית לרבים מאיתנו כעניין מסובך ואף בלתי אפשרי, אבל מתברר שקנדה, השכנה הצפונית של ארה"ב, מאוד מעודדת הגירה של משכילים בעלי מקצועות נדרשים. אולי גם אתם מתאימים
ישראל היא מדינה לוחצת. הבוס לוחץ, הפקקים מלחיצים, הטרור מאיים, החום מעיק, יוקר המחיה מפחיד. לא פעם עולה לנו בראש הפנטזיה לברוח – למקום רחוק, שקט ורגוע, עם חינוך מעולה לילדים, מזג אוויר שאפשר לנשום בו, מחירים סבירים ומסים שמשאירים משהו בכיס.
בשנים האחרונות נראה שהפנטזיה הזו מתרחקת, כשיותר ויותר מדינות סוגרות את שעריהן בפני מהגרים ובכללן ארצות הברית ואוסטרליה למשל, שבעבר קלטו ישראלים רבים בקלות יחסית. אך גם כשארה"ב סוגרת את שעריה, יש עדיין תקווה: השכנה רחבת הידיים, הליברלית והיפהפיה – קנדה, שמאפשרת למי שעדיין חולם לעבור למדינה אחרת, לבנות עתיד טוב ושקט יותר לילדיו.
מהנדסים, נותני שירות או רקדנים? קנדה רוצה אתכם
הגירה לקנדה היא עניין פשוט יותר מאשר הגירה לארה"ב. קנדה תמיד קידמה בברכה מהגרים בעלי מקצועות נדרשים או משכילים, ומגמה זו אף גוברת מאז נבחר ג'סטין טרודו לראשות הממשלה והביא עמו רוח חדשה של פתיחות וקידמה. רק בשנת 2017, היגרו למדינה 275 אלף (!) איש.
רשימת המקצועות הנדרשים בקנדה ארוכה מאוד, ומשתרעת על תחומי תעסוקה רבים – כך שכמעט כל ישראלי יוכל למצוא שם את עצמו, ובוודאי כשמדובר בזוג. רשימה זו כוללת מקצועות בתחומי ההנדסה, הרפואה, האדריכלות, טכנאות ומקצועות הטיפוליים – אך גם מקצועות מתחומי מדעי הרוח והאמנות, כגון חוקרי מדיניות, שחקנים, רקדנים, מורים, אנשי סיעוד, עיתונאים ועוד.
מערכת חינוך מהאיכותיות בעולם
רוב המהגרים למדינה זרה עושים זאת בעיקר במחשבה על עתיד טוב יותר לילדים, ונראה שקנדה היא יעד מושלם – בזכות מערכת חינוך מצוינת, המדורגת מהטובות בעולם. במבחני פיז"ה, קנדה היא מהמדינות הבודדות שהתברגו לצמרת הטבלה גם במדעים, גם במתמטיקה וגם בקריאה; והיא הראשונה בעולם בשיעור אזרחיה הבוגרים בעלי השכלה גבוהה – 55%.
רבים מהתלמידים בקנדה הם מהגרים ובני מהגרים, אך מערכת החינוך במדינה מצליחה לשלב את התלמידים החדשים במהירות, ומשקיעה משאבים רבים במיוחד בהצלחה של כל ילד וילד.
הגירה לקנדה: כך תגדילו את הסיכויים
תהליך הגירה לכל מדינה הוא עניין מורכב שדורש לא מעט זמן והשקעה. חברות המתמחות בהגירה לחו"ל מכירות היטב את התהליך, הדרישות והשלבים שהמועמדים צפויים לעבור. בנוסף, יש להן ניסיון בעבודה מול רשויות ההגירה – והתהליך כולו הופך לפשוט, מובן וקצר יותר.
בחברת CanadaIC, העוסקת בהגירה לקנדה, מסבירים כי התהליך נמשך בין 8 ל-18 חודשים, ומורכב מארבעה שלבים:
- הערכה של מומחה הגירה, המקבל את כל המידע על המועמד, ומתאים לו את התוכנית המתאימה ביותר עבורו.
- פתיחת תהליך ההגירה, במסגרתו יש לספק את המסמכים הנדרשים, כאשר החברה מטפלת במילוי הטפסים.
- המתנה לאישור, החל מחודש אחד לפרופילים טובים במיוחד ועד שנתיים לכל היותר.
- קבלת אישור ומעבר לקנדה.
גם לאחר המעבר לחו"ל, החברה ממשיכה ללוות את המועמדים, מעזרה במציאת עבודה ומקום מגורים מתאים, ועד לפתיחת חשבון בנק חדש.
בחברת CanadaIC מדגישים כי כל התהליך מתנהל מישראל, ואין צורך שהמועמדים יגיעו לקנדה בעצמם עד שיקבלו את תושבות הקבע – שכן היא מטפלת בהליך מתחילתו ועד סופו, באמצעות צוות של יועצים הנמצא בקנדה.
קהילה יהודית של 375 אלף איש
ההגירה לקנדה נחשבת לאידיאלית במיוחד עבור ישראלים, הודות לקהילה היהודית הגדולה והוותיקה בה, המונה כ-375 אלף איש. עובדה זו מבטיחה לישראלים "נחיתה רכה" עם מערכת קהילתית תומכת שמאפשרת התאקלמות נוחה במקום החדש, לצד שמירה על התרבות והמסורת.
מתעניינים בהגירה לקנדה?
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם עם כל המידע –