ד"ר דורון אדלר, פיזיקאי ומהנדס אלקטרוניקה שמחזיק 150 פטנטים על שמו וברזומה שלו שני אקזיטים של חברות יוניקורן, עומד מאחורי Sanolla – אחת החברות המבטיחות בתחום המדטק העולמי. במסגרת סבב גיוס משקיעים, החברה מאפשרת להצטרף אליה החל מ-25 אלף דולר
ד"ר דורון אדלר, שנבחר לאחרונה לאחד מ-100 מובילי החדשנות של הטכניון, היה מבכירי חברת Given Imaging, שפיתחה את גלולת המצלמה הראשונה בעולם ונמכרה בכמיליארד דולר. לאחר מכן הוא הקים את Cbyond, שנמכרה תמורת יותר מ-2 מיליארד דולר והפך למנכ"ל חברת אולימפוס בישראל.
אבל למרות ההצלחות, אדלר עדיין נשאר עם החלום להוציא לפועל את הפיתוח שאותו תכנן מאז שבנו התינוק חלה באסטמה לפני יותר מ-30 שנה. "היינו מגיעים עם תינוק קטן לחדר המיון בכל פעם שהיה התקף, ואז היו יכולים לאשפז אותנו לשבוע שלם עד שהוא חולף – למרות שהכל היה נראה בסדר", נזכר ד"ר אדלר.
"עבור הורים צעירים ובעיקר עבור תינוקות – זה סיוט. מהר מאוד הבנתי שאם מזהים את ההתקף מספיק מוקדם, אפשר למנוע את ההחרפה על ידי מתן אינהלציה מתאימה ובכך למנוע ביקורים ואשפוזים חוזרים ונשנים בבתי החולים. מאותו הרגע, רציתי שמכשיר שיכול לעזור לזהות התקפי אסטמה יגיע לכל בית בו סובלים מהמחלה הזו".
גיוס בהובלת משקיעים משמעותיים
החיים זימנו לד"ר אדלר הזדמנויות אחרות, והוא כאמור הפך לחלק נכבד מתעשיית המדטק העולמית עם הפיתוחים שהוא עזר להמציא ולפתח. ב-2016, אחרי שני אקזיטים במיליארדי דולרים, התפנה סוף סוף להגשים את החלום והקים את Sanolla, שפיתחה שני מוצרים רפואיים דיגיטליים, שצפויים להיכנס לשימוש כבר במהלך 2022.
החברה מבצעת בימים אלו סבב גיוס בהובלת משקיעים משמעותיים דרך פלטפורמת ההשקעות של Together, שמאפשרת להצטרף החל מ-25 אלף דולר ולקבל מניות בחברה, יחד עם משקיעים מובילים אחרים ורופאים בכירים שכבר הבינו את הפוטנציאל העצום והשקיעו בה.
"יכולת דיוק של יותר מ-90%"
לחברת Sanolla שני מוצרים פורצי דרך בתחום הבריאות הדיגיטלית. המוצר הראשון הוא הסטטוסקופ של החברה, שמיועד לשימוש על ידי רופאים ופרמדיקים והיחיד בעולם שיודע לזהות תת-שמע (אינפרא-סאונד) – קולות שהאוזן האנושית לא מצליחה לשמוע, ולנתח אותם בטכנולוגיית AI שמאפשרת אבחון מדויק של המצב.
"יכולת הדיוק של רופא עם סטטוסקופ רגיל, באבחון של דלקת ריאות למשל, עומד על 55% בלבד. כאשר הוא יעשה שימוש בסטטוסקופ של Sanolla הדיוק יעלה ל-90% וזה יכול לשנות לחלוטין את מהלך ויעילות הטיפול", מסביר ד"ר אדלר.
"בנוסף, זהו המכשיר היחיד בעולם שיכול לשמוע קולות שמעידים על היצרות בעורקים עם כל המשמעויות הקליניות, במיוחד כאשר מדובר בעורקים המספקים דם ללב. לכן, הוא מביא בשורה אמיתית לרופאים בכל העולם".
שוק של 500 מיליארד דולר
בנוסף לסטטוסקופ המהפכני שכל רופא ירצה בארגז הכלים שלו, פיתחה Sanolla מכשיר עם טכנולוגיה דומה לשימוש ביתי, שמיועד לחולים כרוניים במחלות לב ומחלות נשימתיות כמו אי-ספיקת לב, COPD או האסטמה, שממנה סבל בנו של אדלר ושאחראית ל-25% מהביקורים בחדר מיון.
"ה-PyXy ישמש חולים בביתם כדי לאפשר להם לזהות בתוך שניות האם הם זקוקים לטיפול רפואי או לתרופה מסוימת והאם הם נמצאים בסכנה או יכולים להישאר רגועים. מדובר על שוק של כ-60 מיליארד דולר בארצות הברית ובאירופה בלבד, ושוק עולמי של 500 מיליארד דולר", מסביר אדלר.
"האינטרס של חברות הביטוח ובתי החולים הוא להימנע מהצורך באשפוזים שעולים להם הון ולכן, אין לנו ספק שהמכשיר יהפוך להיות ברירת המחדל לשימוש ביתי בחולים".
להשקיע לפני הפריצה
הפיתוחים של החברה מחזיקים בכ-17 פטנטים, ובימים אלה כבר נמצאים בשלבים מתקדמים של אישור FDA. הסטטוסקופ כבר קיבל אישור של משרד הבריאות הישראלי, ויתחיל להיות משווק בישראל בתוך שבועות ספורים.
"אחד הפרמטרים הכי חשובים לבחינה לפני שבוחרים חברה להשקעה, הוא הצוות המוביל אותה", אומר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות, שמאפשרת למשקיעים להצטרף אליה ואל משקיעים מובילים נוספים שכבר השקיעו ב-Sanolla, תמורת החל מ-25 אלף דולר.
"במקרה של Sanolla מדובר על בכירים שכבר הוכיחו את יכולות הפיתוח, הניהול, ההוצאה של המוצר לשוק והמכירה של החברות שהם ניהלו. לדורון יש ניסיון עשיר בתחום, היכרות מעמיקה עם השוק והצלחות מוכחות", הוא אומר.
"להערכתנו, מדובר בנקודת זמן מעניינת להצטרף כמשקיעים לחברה, זאת לאחר שהחברה ביצעה הוכחת היתכנות טכנולוגית ולפני תחילת המכירות שעתידות למצב אותה כחברה מובילה בתחומה", הוא מסכם.
מתעניינים בהשקעה ב-Sanolla?
השאירו פרטים –