דרור גילאון, לשעבר מנכ"ל בבית ההשקעות מנורה מבטחים וכיום מתכנן פיננסי מבוקש, יופיע ב-15 ביוני בכנס מיוחד לבעלי תיק השקעות. הכנס יתמקד בשיטות השקעה יוצאות דופן, שרוב המשקיעים לא מכירים
השנים האחרונות היו טובות למשקיעים, עם גאות בבורסה וצמיחה כלכלית ברחבי העולם. אך כמה זמן יכולה המגמה הזו להימשך – והאם ניתן להיערך ליום שבו הגאות תתחלף בשפל?
דרור גילאון, בעבר מנכ"ל משותף בבית ההשקעות מנורה מבטחים והיום מתכנן פיננסי לעשירון העליון בישראל, סבור כי "המגמה החיובית לא יכולה להימשך לנצח", אך גם מאמין כי ניתן לחזק את יכולת ההתגוננות מפני יום שחור בבורסות – בעזרת השקעה בלימוד גישות השקעה פחות ידועות.
בכנס מיוחד שיתקיים ביום שישי, ה-15 ביוני, בבית ציוני אמריקה בתל אביב, ידבר גילאון על שיטות ההשקעה של המשקיעים המצליחים ביותר בעולם, על אפיקי השקעה פחות ידועים – ועל הדרכים לחזק את תיק ההשקעות גם בעידן של תהפוכות.
"מה הציבור יעשה כשהבורסה תתחיל לרדת?"
גילאון, בעל ניסיון של 15 שנה בתפקידים בכירים בשוק ההון, גילה במהלך עבודתו שמשקיעים רבים מאוד, גם כאלה המנהלים את התיק באמצעות מנהלי השקעות מקצועיים, כלל אינם מודעים לאפיקי השקעה חדשניים העומדים לרשותם. כולנו מכירים את אפשרויות ההשקעה במניות או באג"ח – אבל לא בטוח שיהיה די בכך ביום סגריר.
"אנחנו חשופים לשוק ההון דרך החיסכון הפנסיוני שלנו ודרך תיקי ההשקעות", אומר גילאון. "זה היה מצוין בתשע השנים האחרונות, כי הבורסה כל הזמן עלתה. אבל מה יקרה כשהמחזור החיובי ישתנה ויגיע מחזור שלילי של כמה שנים? האם הציבור ערוך לכך? אני לא חושב.
"מי שמשקיע רק במניות, אג"ח וקרנות נאמנות או תעודות סל, מפספס. למי שמחזיק הון פנוי של כמה מאות אלפי שקלים או יותר יש אפשרויות השקעה נדירות, שלא נגישות לרוב האנשים – וכדאי לנצל את זה".
איזה מידע שיועצי ההשקעות והעיתונים לא מספרים לנו, נוכל לקבל בכנס?
"הניסיון מלמד שלא לכולם יש אינטרס לספק לציבור את המידע המלא על כל שיטות ההשקעה הקיימות. אני עוקב אחרי הגופים המקצועיים והמצליחים ביותר בעולם, שחשפו בשנים האחרונות את שיטת ההשקעות שלהם – ואני יודע שגם משקיעים אמידים בישראל יכולים לאמץ את השיטות הללו, ולשדרג את העתיד הכלכלי שלהם".
גם משכורת גבוהה לא מבטיחה עתיד כלכלי
לדברי גילאון, האויב הגדול ביותר של כל תיק השקעות הוא חוסר ידע פיננסי – ולא חסרות דוגמאות לכך. כך, למשל, "הריבית האפסית היא הזדמנות מצוינת להגדלת ההון לאלה שמבינים את כללי המשחק – או איום קטלני עבור אלה שחסר להם הידע. בכנס נדבר, בין היתר, על אפשרויות השקעה בסביבה של ריבית אפסית", הוא אומר.
רוצים לדעת עוד?
למידע על הכנס ולהרשמה – לחצו כאן.
"כשאנחנו עומדים מול המוסכניק או האינסטלטור, חוסר הידע עולה לנו כמה מאות שקלים. אבל כשמדובר בהשקעות, המחיר הוא עצום: מאות אלפי שקלים, ואפילו מיליונים. כשאני מראה את הנתונים בכנס, אנשים נשארים עם הלשון בחוץ".
תוכל לתת דוגמה לטיפים להשקעה שיקבלו משתתפי הכנס?
"בוודאי. בכנס אציג שני סוגי תיקים בעלי ביצועים מדהימים: האחד הניב תשואה של כ-255% מאז שנת 2000 (תשואה שנתית ממוצעת של כ-7.3%), והשני, שאותו אני מכנה 'התיק המנצח', הניב תשואה של כ-230% (תשואה שנתית ממוצעת של כ-6.85%), אך בסיכון נמוך משמעותית מתיק המבוסס על שוק המניות. בשני המקרים מדובר בתיקי השקעות שכל אחד יכול לאמץ לעצמו, ולבנות לו ולמשפחתו עתיד כלכלי מזהיר".
באיזו טעות קלאסית של משקיעים נתקלת לאורך הקריירה?
"ישנם, למשל, אנשים המחזיקים חלק ניכר מהכסף הפנוי שלהם בדולרים, כי הם לא רוצים למכור בשער נמוך. הם מחכים שהדולר יעלה – ובינתיים מפסידים כסף. לכל אותם אנשים אני מזכיר שכבר 16 שנה הדולר מדשדש ולא עושה כלום, בזמן שכמעט כל שאר הנכסים עלו בעוצמה.
"הרעיון הוא שאם אין לכם התחייבויות דולריות ואתם חיים בישראל, כדאי להשקיע בנכסים עם תוחלת רווח חיובית מובהקת. הדולר הוא לא אחד מהם. אני בעד השקעה מסוימת בנכסים דולרים, אבל סתם דולרים ששוכבים בפיקדון זה פשוט לא נכון לאורך זמן".
אתה פונה לבעלי תיק השקעות מכובד. מדוע מי שיש לו הון גבוה צריך להשתתף בכנס כזה?
"קודם כל, כדאי לדעת ששכר גבוה לא מבטיח עתיד כלכלי יציב. אני מכיר משפחות שמרוויחות 80 אלף שקל בחודש, אבל בקושי מאזנות את חשבון הבנק; תכנון נכון יעזור להן לסגור את הפערים, ולנצל את ההכנסות הגבוהות לצבירת הון פנוי גבוה. מעבר לזה, העתיד הכלכלי הוא כמו עסק, וצריך לדעת כיצד לנהל אותו – בכלים המקצועיים ביותר, שהמומחים משתמשים בהם".