הבורסה במגמת ירידה, ורבים חוששים ממשבר כלכלי שעומד בפתח. חברת Together השקעות מציעה למשקיעים אלטרנטיבה שלא מושפעת מהירידות החדות בבורסות בישראל ובעולם
נגיף הקורונה שהשתלט על סדר היום הציבורי בכל רחבי העולם, הביא עימו ירידות שערים חדות בבורסות ובשווקים המרכזיים. אך דווקא בעת הנוכחית, ישנם אפיקי השקעה שלא נפגעים וכאלה שאפילו מחזקים את מעמדם ומציעים אלטרנטיבה ראויה לשוק ההון.
"ידוע שכל משבר הוא גם הזדמנות. בכלכלת משבר, החוכמה היא לפעול בקור רוח, לקרוא נכון את המפה, ולזהות את ההזדמנויות הטובות להשקעה", מסביר רו"ח שוקי כהן שרת – יו"ר Together השקעות. "דוגמה טובה לכך הן חברות הרפואה, שהן מהשווקים הצומחים ביותר בכל הקשור לחברות המספקות פתרונות רפואיים לניטור מרחוק – בלי צורך להגיע לבית החולים או למרפאה. עכשיו זה מאוד בולט וכולם מודעים ליתרונות, אך גם ללא קשר לקורונה, חלק ניכר מהחברות אותן אנו מאתרים עבור המשקיעים שלנו – עוסקות בדיוק בתחום הזה", אומר רו"ח כהן שרת.
"כמובן שמגיפת הקורונה מביאה איתה רוח גבית חזקה לחברות אלו, שדווקא בימי משבר מראות צמיחה והופכות להיות רלוונטיות מתמיד. הן מהוות הזדמנות נהדרת למשקיעים, זאת בנוסף לעובדה כי מדובר בחברות פרטיות, אשר אינן נסחרות ולכן אינן מושפעות באופן ישיר מהתרסקות השווקים".
גיוס מיליוני שקלים לחברות מבטיחות
ואכן, חברת Together הממוקמת בהרצליה מאפשרת בשנים האחרונות להשקיע במספר חברות העוסקות בחידושים רפואיים, כשרובן שמות דגש על יכולת הניטור מרחוק של חולים וזיהוי של בעיות רפואיות עוד לפני שהן הופכות לסכנת חיים.
Together מהווה פלטפורמה המשלבת השקעות מהציבור הרחב וממשקיעים גדולים יותר, ומחברת אותן לחברות ולמיזמי הייטק פורצי דרך, על פי המודל שפיתחה. החברה בוחנת מאות חברות ומיזמים בכל שנה ובוחרת בקפידה סטארט-אפים מבטיחים וחזקים במיוחד, להם היא מבצעת השקעות מוצלחות ממשקיעים – בתמורה למניות.
החברה, אשר מחזיקה ברישיון מהרשות לניירות ערך לבצע השקעות מהציבור הרחב, יצרה תשתית מקצועית מבוססת היטב והיא נהנית מצוות מייעץ שכולל בכירים מתעשיית ההייטק, הרפואה, הפיננסים והסייבר.
"הבנה גוברת של הצורך בניטור מרחוק"
"עכשיו כשהקורונה היא בראש סדרי העדיפויות של ממשלות ושל מערכות הבריאות, ישנה הבנה גוברת של הצורך בניטור מרחוק", אומר רו"ח כהן שרת ומציין מספר חברות זמינות להשקעה, אשר פיתחו פתרונות רפואה טכנולוגיים מהפכניים בכל הקשור לניטור ביתי רציף.
"חברת CardiacSense למשל, פיתחה שעון יד שהוא כמו בית חולים זעיר שמנטר את פעילות הלב 24 שעות לאורך שנים, ומסייע לחולי לב או לאלו הנמצאים בקבוצות הסיכון. הפיתוח החדש של החברה מתמקד גם בתחום ניטור הנשימה והוא מספק מענה למיליוני חולי נשימה כרוניים ברחבי העולם הזקוקים למעקב נשימתי צמוד – מדובר על כלים שישפרו דרמטית את איכות החיים באופן מיידי וללא ספק גם יכולים להציל חיים.
"חברת אחרת שמגייסת משקיעים בימים אלה היא ResMetrix, אשר פיתחה מערכת לבישה לניטור רציף של הנשימה, ועונה על הצורך של מאות מיליוני חולים שממתינים לפתרון שיאפשר ניטור וניהול של מחלות נשימה עוד לפני התקף. המערכת תוכל לאפשר טיפול מוקדם – שימנע הידרדרות במצב החולה, הידבקות בזיהומים ולא מעט מקרי מוות, וגם תימנע אשפוזים ממושכים של חולים לאחר התקף ללא כל צורך, ותחסוך למערכות הבריאות משאבים יקרים.
חברות שהן עתיד הרפואה העולמית
"חברה נוספת בתחום היא Paragate, שנבחרה כאחת מ-25 החברות העולות המבטיחות בעולם. החברה מפתחת התקן חדשני שיושתל בגופם של חולי לב וכליות וינקז את הנוזלים המיותרים. חולים הסובלים מכשל לבבי וירידה בתפקוד הכלייתי, יוכלו להיות מטופלים בביתם 24 שעות ביממה דרך ההתקן, וכך יוכלו להימנע מאשפוזים חוזרים לצורך הוצאת הנוזלים מגופם. הפיתרון עתיד להקטין את עלויות הטיפול באופן משמעותי.
"עוד חברה מבטיחה שכבר עובדת עם קופות החולים המובילות בישראל בהצלחה רבה ועדיין מגייסת משקיעים, היא Derma Detect. החברה פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת אבחון מרחוק של בעיות עור שונות, כך שכל מי שיש לו נגע בעור יכול לצלם אותו בסמארטפון ולקבל אבחון מדויק בגיבוי של רופאי עור ודרמטולוגים והצעה לטיפול מתאים", מסביר רו"ח כהן שרת.
"כל המערכות הללו הן עתיד הרפואה העולמית – ברור לכולם שלשם המדע הולך. המטרה היא לשפר את איכות חייהם של מיליוני חולים כרוניים ברחבי העולם, ולא פחות חשוב – להקל על הנטל הרב על מערכות הבריאות הקורסות ועל חברות הביטוח. הפיתוחים האלו מצילים חיים וחוסכים מיליארדי שקלים למערכות ולמדינות ואנחנו מאפשרים לכל אחד להפוך להיות שותף בהצלחות שצפויות להן".
"כל אחד יכול להיות שותף בחברות הייטק"
עד לפני כמה שנים השקעה בחברות מהסוג ש-Together מציעה למשקיעיה היתה שמורה לעשירים ומשקיעים גדולים בלבד בדמות קרנות הון וכדומה בלבד. בשנים האחרונות מגמה זו משתנה, ונכון להיום, בזכות רגולציה שדחפה לכך, כל אחד יכול להיות שותף ובעל מניות בחברות הייטק מבטיחות, אשר חלקן מן הסתם יראו הצלחות מרשימות.
"מי שיש לו קצת כסף פנוי להשקעה יכול להגיע דרכנו לחברות מדהימות", מדגיש רו"ח כהן שרת. "רוב הקמפיינים מיועדים בשלב הראשון למי שיש לו 15 אלף דולר ומעלה, וחלק מהחברות עוברות לשלב השני בו אנחנו פועלים כפלטפורמה להשקעות הציבור הרחב ופותחים את ההצעות להשקעות של החל מ-1,000 שקל".
"אנחנו בוחרים רק חברות עם חדשנות טכנולוגית מוכחת, עם צוות מקצועי ומנוסה וכמובן עם פוטנציאל שוק גדול מאוד. כך אנחנו מבטיחים שמי שבוחר להשקיע בחברות שבחרנו מקבל סינון קפדני של איכות המיזמים והוא יכול להיות בטוח באמינות החברות והפוטנציאל שלהן". הוא מסכם.
מתעניינים בהשקעה בחברות הייטק מבטיחות?
השאירו פרטים –