
במקום הממרח הרגיל, שמכיל מעט מאוד אגוזים והרבה שמן וסוכר – הנה הגירסה הביתית לנוטלה, שכמעט כולה עשויה מאגוזי לוז בריאים וטעימים
מי לא אוהב ממרח נוטלה? בתוך כריך או אפילו בכפית ישר מהצנצנת – נוטלה הוא אחד הממרחים הפופולריים בעולם, שקשה מאוד לעמוד בפניו. אלא שמלבד השילוב המושלם בין שוקולד לאגוזי לוז, רובנו נוטים לחשוב ששוקולד נוטלה הוא גם בריא יותר משוקולד רגיל למריחה – אבל האמת היא שחלק גדול מהממרח האהוב מורכב בכלל משמן ומסוכר, ורק מעט מאוד אגוזים. טעים זה כן, בריא – כנראה שלא.
החדשות הטובות הן שלהכין נוטלה בבית זה ממש לא עניין מורכב, והתוצר הסופי המתקבל הוא לא רק טעים, אלא אפילו בריא וטבעוני – ללא מוצרי חלב, סוכר או שמן.
ממרח נוטלה ביתי – מצרכים:
- 2 כוסות אגוזי לוז
- 1/2 כוס סירופ מייפל טהור
- 3 כפיות אבקת קקאו
- בין 1/2 כוס ל-1 כוס מים פושרים
- מעט מאוד מלח
אופן ההכנה:
- לפזר את אגוזי הלוז על נייר אפייה בתבנית, ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-10-15 דקות.
- עם סיום הקלייה, להוציא את התבנית מהתנור ולהניח לאגוזים להתקרר.
- להכניס את האגוזים הקלויים למעבד מזון, ולהפעיל במשך כמה דקות, עד שמתקבלת אבקה גסה.
- להוסיף למעבד המזון גם את סירופ המייפל, הקקאו ומעט מלח, ולהמשיך לעבד את התערובת.
- להוסיף בהדרגה את המים תוך כדי ערבול החומרים, עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה.
בסיום ניתן למלא בין צנצנת לשתי צנצנות קטנות (תלוי כמה מים הוספתם לתערובת) של ממרח שוקולד-אגוזים בריא וטבעוני, שכולם אוהבים 🙂
בתיאבון!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin