הורים רבים נכנסים נרגשים לחדר הלידה כשהם מצפים להולדת תינוק בריא, אך רשלנות רפואית בזמן הלידה עלולה לנפץ את החלום ולהביא ללידת תינוק הסובל מנזק תמידי. אם מדובר בנזק כתוצאה מרשלנות רפואית – הפיצוי יכול להגיע למיליוני שקלים
לידה היא אירוע מרגש מאוד, אך גם כזה המלווה לא פעם בלחץ ובחרדה. אלו הן שעות קריטיות לעובר ולאם, המצריכות מעקב צמוד ואפשרות לפעולה מהירה במקרה של איתור מצוקה עוברית. כל עיכוב בזיהוי מצוקה שכזו עלול להוביל לנזקים קשים, גם אצל היילוד וגם אצל היולדת.
הניתוח הקיסרי התעכב, הילד נולד עם פיגור
עו"ד דורון וימר, שותף במשרד עו"ד רובין וימר המתמחה ברשלנות רפואית בהריון ולידה, מספר על מקרה שבו רשלנות בעת הלידה הובילה לנזק כבד אצל היילוד: "ההורים הגיעו לחדר הלידה לאחר הריון תקין, כשהכל הצביע על עובר בריא. מיד כשהאישה הגיעה לחדר הלידה, חיברו אותה למוניטור כדי לבדוק את מצב העובר, הבחינו שהוא במצוקה – אך לא בוצעו בדיקות נוספות. מאחר שהדבר התרחש בסמוך לחילופי משמרות, ניתקו את האישה מהמוניטור אך לא חיברו אותה מחדש למשך פרק זמן ממושך.
"רק כאשר חיברו אותה שוב, גילו כי יש האטה בדופק העובר והחליטו ליילד את האם בניתוח קיסרי. למעשה, מהרגע שהבחינו במצוקת העובר ועד הרגע שיצא לאוויר העולם חלפו שעתיים וחצי, והתברר שלתינוק נגרם פיגור מוחי קשה בגלל המצוקה בשעת הלידה. שלוש שנים לאחר הלידה, ההורים תבעו את בית החולים. התיק הסתיים בפשרה בסך כולל של 7 מיליון שקלים, כולל תגמולי הביטוח הלאומי, וזאת בין השאר בשל הקיצור המשמעותי בתוחלת חייו הצפויה של הילד".
ממה כדאי להיזהר במיוחד כשמגיעים לחדר הלידה?
"רשלנות רפואית בחדר הלידה נגרמת בדרך כלל כתוצאה מחוסר תשומת לב למצוקה של העובר. הגורם העיקרי למקרי רשלנות רפואית בלידה הוא עיכוב בחילוץ העובר מהרחם", מדגיש עו"ד וימר. לדבריו, יש זמנים המועדים לרשלנות יותר מבדרך כלל – לדוגמה, זמן חילופי משמרות בבית החולים, או במהלך סופי שבוע, שבהם רופאים בכירים לא נמצאים בבתי החולים.
אם ברצונך לברר האם מגיע לך פיצוי ולקבל יעוץ משפטי, ניתן לפנות אל משרד עו"ד רובין וימר בטלפון 077-9965392, או לחצ/י כאן.
לפי מה נקבע הפיצוי במקרה של רשלנות רפואית?
"הפיצוי מביא בחשבון הוצאות של טיפול בילד במשך כל חייו, הוצאות נסיעה, עלות הטיפולים הרפואיים והשיקומיים, עזרים רפואיים, הוצאות על תרופות, הפסדי השתכרות לכל אורך החיים, הוצאות דיור והתאמת דיור, וכן נזק לא ממוני – כל מה שקשור לכאב וסבל שנגרמו לילד עצמו, וקיצור תוחלת החיים שנגזר עליו בעקבות הרשלנות שחווה. כל אלה יכולים להסתכם בפיצויים של מיליוני שקלים לילד הנפגע", אומר עו"ד וימר.
האם מומלץ לתבוע בכל מקרה של חשד לרשלנות רפואית?
"לפני שמגישים תביעה, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, ויש לו את הידע והכלים המקצועיים לבחון את המקרה ולהעריך את סיכויי ההצלחה של תביעה. כך, במקרה שסיכויי ההצלחה של התביעה אינם גבוהים, אפשר יהיה למנוע מראש את ההוצאות הגבוהות הכרוכות בהגשת תביעה ואת עוגמת הנפש שעלולה להיגרם בתביעה לא מוצדקת".
משרד עו"ד רובין וימר הוא משרד מומחה לתחום הרשלנות רפואית, ומטפל בתיקי רשלנות רפואית במהלך הריון ולידה.