
CardioVia: זיו מנשס ופרופ' דוד לוריא
חברת CardioVia פיתחה מכשיר פורץ דרך המאפשר לטפל בבטחה במעטפת הלב, במקום להסתפק בצנתור, שבמקרים מסוימים יעילותו נמוכה יותר. בשנים הקרובות היא עתידה לנגוס בנתח משמעותי מהשוק העולמי לטיפול בהפרעות קצב לב. כעת היא מגייסת משקיעים בישראל, בסכום של החל מ-25 אלף דולר להשקעה
בשיתוף Together השקעות
מיליוני אנשים ברחבי העולם, וגם בישראל, סובלים מהפרעות קצב לב שונות (Arrhythmias) – מצב רפואי חמור ומסכן חיים. אך לפתרונות הרפואיים היום ישנם מגבלות משמעותיות, הפוגעות ביעילות שלהם וביכולת להציל את חיי המטופלים.
בימים אלה, חברת CardioVia הישראלית מביאה בשורה של ממש לתחום – לאחר שהצליחה לפתח את ViaOne – מכשיר חדשני המאפשר לבצע טיפול בטוח ויעיל יותר בהפרעות קצב. "המטרה שלנו היא לספק לרופאים כלים פשוטים ובטוחים יותר לביצוע טיפולים מצילי חיים על גבי מעטפת הלב", אומר זיו מנשס, מנכ"ל החברה הממוקמת בנצרת.
"השאיפה היא שגם רופאים פחות מנוסים יוכלו להעניק למטופלים טיפול איכותי ומדויק, ובתי החולים ייהנו מחיסכון משמעותי בעלויות, שבדרך כלל נובעות מסיבוכים הקיימים בשיטות הקיימות". בימים אלה החברה מגייסת משקיעים תמורת מניות – החל מסכום של 25 אלף דולר.
הכרה כ"מכשיר פורץ דרך"
"רופאים רבים נמנעים מניסיון לגשת למעטפת הלב, מכיוון שגישה כזו כרוכה בדחיפה של מחט חדה וחשופה לעבר הלב הפועם, וקיים סיכון של 1:3 לניקוב שריר הלב", מסביר מנשס. לדבריו, אחד מכל עשרה מטופלים יחווה סיבוך מורכב כתוצאה מכך, מה שעלול להוביל לניתוח לב פתוח ואף לסכנת מוות. "הסיבוכים האלה עולים למערכות הבריאות מאות מיליוני דולרים בשנה, והתוצאה היא שרק רופאים מעטים נוקטים בגישה הזו, אף שבמקרים רבים היא יעילה יותר", הוא אומר.
"מתן טיפול על גבי מעטפת שריר הלב (אפיקרדיום) הוכרה כדרך כניסה מבטיחה לטיפול בהפרעות קצב הלב השכיחות ביותר (Atrial Fibrillation ובפרט Ventricular Tachycardia) ובמצבים לבביים כגון טמפונדה לבבית, תפליט קרום הלב, אי ספיקת לב, דום לב ועוד", מוסיף מנשס. כיום, ה-ViaOne הוא חריג בנוף ומאפשר טיפול על גבי מעטפת השריר – ללא שימוש במחט חשופה, כך שהוא יכול לצמצם משמעותית את הסיכויים ליצור נקבים ודימום של הלב. המינהל האמריקאי למזון ותרופות (FDA) כבר הכיר בו כמכשיר פורץ דרך, המיועד לתת מענה לצרכים קליניים דחופים מסכני חיים ובלתי פתורים.

טיפול בטוח, מדוד ומבוקר
רקמת קרום מעטפת הלב היא שק בעל דופן כפולה, המקיף את הלב. המכשיר שפיתחה CardioVia 'אוחז' את רקמת קרום הלב ומרחיק אותה בצורה מבוקרת מהחלק החיצוני של שריר הלב. כתוצאה מכך, נוצר רווח בין קרום הלב לדופן החיצונית של שריר הלב, וניתן להחדיר אליו בבטחה ובצורה מדויקת את חוט ההנחיה הזעיר – Guidewire.
"הידית הארגונומית של המכשיר מאפשרת הפעלה אינטואיטיבית וקלה, עם חיישן המציין את מיקום המכשיר על גבי קרום מעטפת שריר הלב בתוך גוף המטופל", מסביר מנכ"ל החברה, זיו מנשס. "הצינורות במכשיר הם בעלי קצה קהה, במטרה למנוע נזק לרקמות מסביב וניקוב של שריר הלב. בעזרת החיישן ניתן להחדיר אותם באופן מדוד ומבוקר. אם עד כה רק מספר קטן מאוד של רופאים מנוסים יכול היה לבצע טיפולים כאלה, כעת נפתחת האפשרות לטיפול גם לקרדיולוגים ואלקטרו-פיזיולוגים נוספים שיכולים לעשות זאת, תוך מניעת נזק לשריר הלב".
הישג מרשים וקניין רוחני חזק
בנוסף להכרה החשובה מה-FDA, החברה רשמה הישג משמעותי במחקר קליני ראשון בבני אדם (FIH) שהניב הצלחה בבית חולים בוורשה, פולין. מחקר זה אף נבחר כזוכה פרס "Late Breaking Clinical Trial" על ידי איגוד קצב הלב האמריקאי (HRS), וממצאי המחקר של החברה פורסמו בכתב עת מדעי יוקרתי – JACC EP. "הרופא המבצע במחקר הקליני היה מרוצה מאוד מהנוחות והפוטנציאל של המכשיר", אומר מנשס. "ביחס לפרוצדורה שהוא מבצע היום, זמן הביצוע היה נמוך יותר ודרש פחות משאבים של כוח אדם וציוד בתוך חדר הניתוח".

הכרה נוספת ביעילות המכשיר מגיעה מצד חברות הביטוח – כאשר הטכנולוגיה זכאית לכיסוי ביטוחי משמעותי במסגרת תוכנית ה-NTAP (New Technology Add-on Payment).
המשמעות היא הנגשה של המוצר למטופלים ומערכות בריאות תוך כדי תמיכה של הממשל האמריקאי בטכנולוגיות פורצות דרך. פורטפוליו הפטנטים הרחב של החברה מספק הגנה מקיפה על הקניין הרוחני שלה, ומחזק את היתרון התחרותי.
"יוביל לחיסכון כספי אדיר"
חברת CardioVia כבר הבטיחה השקעה אסטרטגית מתאגיד Terumo – אחת מחברות המכשור הרפואי המובילות – לה ערוצי הפצה ברחבי העולם. כיום, לאחר שהגישה מסמכים ל-FDA, החברה ממתינה לקבלת אישור שוק ומבצעת את ההכנות הנדרשות לפני מכירות ראשונות.
"לפי הערכות, בארה"ב ובאיחוד האירופי ישנם מיליונים הסובלים מהפרעות קצב הלב. חלק משמעותי מהם יכול להינות מטיפול חדשני דרך כניסה לקרום הלב", אומר פרופ' דוד לוריא, הדירקטור הקליני בחברה. "המוצר שפיתחה CardioVia יקל על גישה לקרום הלב וכך יפרוץ את הדרך לשינוי משמעותי בתחום. זה יאפשר ליותר רופאים לבצע פרוצדורה יעילה יותר, תוך הפחתת חיסכון לסיבוכים עם משמעויות כלכליות ובריאותיות גדולות". כעת החברה נמצאת בסבב גיוס, בו גם משקיעים ישראלים יכולים להשקיע החל מסך של 25 אלף דולר.
איך זה עובד? צפו >>
מתעניינים בהשקעה ב-CardioVia?
השאירו פרטים –
* ניירות הערך יוצעו ויימכרו רק למשקיעים שמספרם אינו עולה על 35 או למשקיעים כשירים כאמור בפסקה (7) בסעיף 15א(א) לחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
הכל יקר? 16 דרכים לקצץ בהוצאות ולחסוך אלפי שקלים בחודש
45 הרגלים קטנים שיגרמו לכם לרדת במשקל בקלות
סטארט-אפ מהוד השרון פיתח מכשיר לאבחון סרטן בכלבים – תוך שתי דקות
מלון סיקס סנסס שחרות נבחר לאחד מ-100 המלונות הטובים בעולם
הרשימה: 10 הספרים הנמכרים ביותר בכל הזמנים
העסקים שפיצחו את השיטה: "פרסום כתבה מייצר רק לידים איכותיים"
בחרנו את 10 הסדרות הטובות ביותר בכל הזמנים
ארון הברית: מסע בעקבות אחד מהאוצרות המרתקים בהיסטוריה