בין ענקיות הייטק כמו אפל, חברת התוכנה הישראלית Augmind מצליחה לבלוט למרחקים בזכות פיתוח מהפכני: פלטפורמה לניהול יצירת תוכן תלת ממדי איכותי, שאי אפשר להבדיל בינו לבין המציאות – בתהליך מהיר ופשוט. בימים אלה החברה מגייסת משקיעים בתמורה למניות, החל מ-25 אלף דולר למשקיע
בשנת 2018, חברת Augmind מהרצליה הדהימה את העולם כשחשפה סרטון וידיאו שיצרה, ובו הופיעה דמותו של שמעון פרס המנוח, לשעבר ראש הממשלה ונשיא המדינה.
"ההולוגרמה שיצרנו היתה הראשונה מסוגה בעולם. העלינו לבמה מישהו שלא נמצא איתנו יותר, כדי לנאום נאום שמעולם לא הוקלט בעבר", מסביר רן קרן, מנכ"ל Augmind, שייסד אותה יחד עם סמנכ"ל התפעול יובל גלוז. השניים הציגו את הסרטון בכנס חדשנות, בו השתתפו גם ג'ק מא (מייסד ומנכ"ל עליבאבא) וחמי פרס (בנו של פרס, שהוא מנכ"ל ומייסד קרן פיטנגו – קרן ההשקעות הגדולה בישראל).
מחשב או מציאות?
מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) הן היום כבר הרבה יותר מטרנד. בינה מלאכותית מתקדמת מאפשרת יצירת תכנים ויזואליים, מתמונות ועד סרטוני וידיאו, שמציגים דמויות וסצנות שלא התרחשו מעולם במציאות – אך עושים זאת באופן ריאליסטי לחלוטין. המציאות הרבודה במיוחד תופסת תאוצה לאור השימושים המסחריים הרבים שלה, ביניהם קונסולות משחקים, הדמיות נדל"ן, ריהוט ואופנה, ואפילו בהתנסות עבור רופאים, טייסים וכן הלאה.
הפלטפורמה החדשנית שפיתחה חברת התוכנה הישראלית Augmind מאפשרת לחברות ליצור תוכן תלת ממדי ברמה הגבוהה ביותר – בתהליך קצר, פשוט, ובלי להעסיק מומחים לתחום. הטכנולוגיה החכמה של המערכת מסוגלת לזהות את תנאי הסביבה ולהטמיע בהם תכנים דיגיטליים באופן חלק ו"שקוף", כך שלא ניתן להבחין בינם לבין המציאות.
בימים אלה, החברה מגייסת משקיעים בתמורה למניות דרך מועדון המשקיעים של חברת Together, בהשקעה של החל מ-25,000 דולר, לתקופת זמן מוגבלת.
"תחום שעולה המון זמן וכסף"
עוד ועוד חברות ענק כבר הצטרפו לתחום הצומח במהירות מסחררת, בהן גם אפל, שהשיקה לאחרונה את משקפי ה-VR שלה. אלא שיצירת תוכן של מציאות מדומה או רבודה היא עסק יקר מאוד אשר דורש כוח אדם מיומן ונדיר, והשקעה כספית עצומה כדי לייצר תוצאות שיעמדו ברף האיכות העליון.
הפלטפורמה של Augmind מבוססת על מערכות מתקדמות המשלבות אלגוריתם ייחודי ובינה מלאכותית, והתוצאה – חוויית משתמש ידידותית יותר, תהליך מקוצר וגם יכולת "לכווץ" את משקל התוצרים, תוך שמירה על האיכות הוויזואלית.
לדברי סמנכ"ל התפעול יובל גלוז, "המעבדים במכשירי סמארטפון וטאבלט חלשים יחסית, וטעינת תוכן 'כבד' מרוקנת את הסוללה מהר יותר. לכן איכות התוכן למכשירים ניידים נמוכה מאוד בהשוואה למחשבים שולחניים או קונסולות משחק. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להנגיש תכנים תלת ממדיים ברמה גבוהה גם למכשירים הניידים ולשדרג את חווית המשחק והצפייה".
תוכן תלת מימדי לכולם
"כיום, מי שרוצה ליצור תוכן תלת ממדי באיכות גבוהה נדרש לעבוד קשה ולהשקיע המון זמן וכסף", מוסיף גם המנכ"ל, רן קרן. "רוב הנסיונות לא משיגים תוצאות מספיק טובות. העובדה שצריך להתאים את התוכן גם לפורמטים שונים, כמו סמארטפונים או טאבלטים, רק מקשה עוד יותר על התחום.
"אנו מאמינים שהפלטפורמה שפיתחנו היא בשורה אמיתית עבור התעשייה. הסרטון עם שמעון פרס היה ההדגמה הטובה ביותר ליכולת שלנו – כלים שמאפשרים כמעט לכל אחד לייצר בעצמו תוכן תלת ממדי שנראה מצוין".
"בימים אלה, החברה פתחנו את הזדמנות ההשקעה למשקיעי Together השקעות, החל מ-25 אלף דולר, אשר יהפכו לשותפים לפוטנציאל ההצלחה הזה", הוא מסכם.
איך עובדת המערכת של אוגמיינד? צפו >>
מתעניינים בהשקעה בחברת Augmind?
השאירו פרטים –
* ניירות הערך יוצעו ויימכרו רק למשקיעים שמספרם אינו עולה על 35 או למשקיעים כשירים כאמור בפסקה (7) בסעיף 15א(א) לחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968.