בין 2016 ל-2018, 19 תינוקות וילדים מתו לאחר שנשכחו ברכב. חברה ישראלית החליטה למנוע את הטרגדיה הזו – בעזרת חיישן שיודע בדיוק מתי התינוק ברכב ומתי כיבינו את המנוע
כמעט כל מי שיש לו ילדים מכיר את הסיטואציה הזו: את נוהגת ברכב כשהבן הקטן שלך מאחור, בכיסא הבטיחות שלו. בדיוק חזרתם מקניות ביום קיץ חם, אחרי מיליון סידורים, וברקע מצגת חשובה שאת צריכה להעביר מחר. ברגע שאת חונה ליד הבית, הבוסית מתקשרת. עם הטלפון תקוע בין הכתף לאוזן, את מוציאה את שקיות הקניות הכבדות, סוחבת אותן הביתה ומתכננת להדליק מיד את המזגן. ואז את מבינה: השארת את הילד ישן באוטו.
ברוב הגדול של המקרים, אנחנו נזכרים בזמן ומוציאים מיד את הילד או הילדה שנרדמו באוטו, בזמן שאנחנו היינו טרודים בעבודה, בקורונה, בחשבון הבנק ובמה לא. אבל במקרים שבהם ההורה באמת שוכח – הטרגדיה גדולה מנשוא.
בין 2016 ל-2018, 19 ילדים מתו לאחר שנשכחו ברכב. בעידן המודרני הלחוץ והעמוס, כשלכל אחד מאיתנו משימות רבות לנווט ביניהן בכל רגע, זה יכול לקרות כמעט לכל אחד.
"חשבנו על כל התסריטים האפשריים"
"כשחשבנו איך אפשר לפתור את הבעיה הזו, הבנו שהדרך הטובה ביותר היא להשתמש בכל מה שהטכנולוגיה יכולה לתת לנו", אומרת יערה יוחנן רוזן, מנכ"לית חברת הכפתור, שפיתחה מוצר ישראלי המונע שכחת ילדים ברכב. "המערכת כוללת כמה חלקים, ובהם חיישן משקל מיוחד בכיסא התינוק. מרגע שהתינוק בכיסא, החיישן מרגיש את המשקל ויודע שיש תינוק באוטו. אם ההורים מכבים את המנוע והחיישן עדיין מרגיש משקל, הוא מתריע על כך מיד בצפצוף שנשמע ברכב.
"אנחנו לא מסתפקים בזה, אלא עושים הכל כדי לוודא שההורה יוציא את הילד בהקדם האפשרי. אם הצפצוף ברכב לא מועיל, ההורה מקבל הודעה לטלפון. אם הוא לא עונה לה, הוא יקבל שיחת טלפון מהמוקד שלנו. אם אין לו קליטה, ההורה השני או מספר חירום אחר שהגדרתם יקבל שיחה. אם בתוך שתי דקות מכיבוי המנוע לא התקבל מענה של ההורים, המוקד שולח מיד כוחות הצלה שמגיעים לרכב ומחלצים את התינוק. חשבנו על כל התסריטים האפשריים, כדי לוודא שהתינוקות והפעוטות יהיו בטוחים ב-100%".
קישור אוטומטי למוקד במקרה תאונה
יוחנן רוזן מסבירה כי המערכת, המבוססת על אפליקציה ייעודית, כוללת פאנל שליטה נגיש הממוקם ליד המראה העליונה, GPS, חיישנים ומצלמה. כל אלו מחוברים למוקד עם מענה אנושי בתוך 30 שניות, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. "בלחיצה קלה על פאנל ההפעלה מגיעים תוך שניות למענה אנושי עם מוקדנים שמעניקים כל סיוע שנדרש, כולל הזנקת משטרה ומד"א למיקום המדויק, ומספקים ליווי והנחיה לנמצאים ברכב במשך כל האירוע", היא מסבירה.
בזכות החיישנים של המערכת, היא מסוגלת לזהות כשהרכב נקלע לתאונה באופן אוטומטי: במקרה כזה, המערכת מתחילה מיד לפעול וליצור שיחה עם הנמצאים ברכב, כדי לבדוק מה מצבם ואם הם זקוקים לסיוע. את המערכת ניתן להתקין בכל מכונית, ישנה או חדשה, והיא מתאימה להורים לילדים מגיל 3 חודשים ועד 5 שנים.
מתעניינים במערכת "הכפתור"?
השאירו פרטים –