הברקזיט, הקורונה ושער הפאונד הנמוך הם רק חלק מהסיבות הברורות לפוטנציאל הרווחיות של שוק הדיור בלונדון. אז איך אפשר להיכנס להשקעה כזו בלי לקנות נכס במיליוני פאונד? התשובה: השקעה קצרת טווח בפרויקט מגורים חדש בעיר תמורת החל מ-50 אלף פאונד
למרות מגפת הקורונה, ובאופן מפתיע, מחירי הנדל"ן למגורים בלונדון לא נפגעו בשנת 2020 – ואף ניתן להבחין בעלייה מסוימת במחירים.
אחת הסיבות המרכזיות לכך היא הברקזיט, שבריטניה החליטה עליו אחרי שנים של חוסר ודאות, והביאה מצד אחד לנטישה של חברות ענק שהמטות המרכזיים שלהם היו בלונדון ומצד שני, ליציבות וביטחון עבור הבריטים שישבו על הגדר עד שתתקבל ההחלטה.
המעבר של חברות גדולות ממשרדיהן בלונדון לערים אחרות, הביא לירידה במחירי הנדל"ן המסחרי ולהיצע שעולה על הביקוש. לצד זאת, הביקוש לדירות בלונדון רק עולה ושם המצב הוא הפוך, כאשר אין מספיק דירות לאלו הרוצים לגור בעיר והמחירים ממשיכים לעלות בהתאמה.
החל מ-50 אלף פאונד להשקעה
על מנת לספק פתרון לבעיה, הממשלה בבריטניה מנסה לעודד משקיעים ויזמים בעיר להפוך את שטחי המשרדים הריקים לקומפלקסים חדשים למגורים, שיענו על הביקוש הגובר לדירות בעיר – והיזמים גורפים את הרווחים. מגפת הקורונה כמובן רק מאיצה את המגמה, כאשר יותר ויותר עסקים נסגרו או עברו לעבודה מהבית וסגרו עוד ועוד משרדים שמוצעים למכירה והסבה מהירה.
עבור יזמים שזיהו את הפוטנציאל האדיר, המצב יוצר הזדמנות ממשית לרכוש מתחמי משרדים במחירים אטרקטיביים ולהפוך אותם למתחמי דירות שאותם יימכרו: אחד הבניינים האלו נקנה על ידי יזמים ישראלים ותיקים והוא ממוקם במרכז לונדון, ברחוב Bream's Buildings, מהרחובות היפים והרומנטיים של לונדון, סמוך לבתי המשפט לתיאטראות, לגנים ציבוריים, לבתי ספר ולאטרקציות תיירותיות.
כעת יכולים משקיעים ישראלים להשתתף במימון הפרויקט דרך חברת Together השקעות. המינימום להשקעה הוא רק 50 אלף פאונד והוא מאפשר למשקיעים פרטיים ליהנות מהשקעה קצרת טווח בשוק הנדל"ן הבריטי, כאשר סיום ההשקעה הוא למעשה עם מכירת הדירות שצפוי ברבעון השני של 2022.
צפי למכירת הדירות: בתוך כשנה וחצי
"ההצטרפות להשקעה בפרויקט ברחוב Bream's Buildings בלונדון היא הזדמנות נהדרת למשקיעים שלנו ליהנות מהשקעה איכותית בשוק הנדל"ן למגורים בעיר שמראה עלייה מתמדת במחירי הדירות", אומר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות. "בעקבות ההחלטה על הברקזיט, שנת 2020 הייתה שנה של יציבות בשוק המגורים בבריטניה, כך שמחירי הדיור בלונדון לא נפגעו בעקבות הקורונה ואף ניתן להבחין בעלייה מסוימת. הערכת המומחים בתחום היא כי הרבה בריטים שישבו על הגדר וחיכו עם רכישת הדירה שלהם יעשו את זה דווקא עכשיו", הוא אומר.
הקומפלקס היוקרתי קיבל אישורים והיתרים הדרושים לשיפוץ והסבתו ל-8 דירות, והוא כבר הופשט ממשרדיו הישנים. היזמים מוסרים כי הם פועלים לקבלת אישור לדירה נוספת, על מנת שהבניין יכיל 9 דירות בסך הכל.
מדובר בדירות ברמת גימור יוקרתית התואמת לקהל היעד של רוכשים באזור המבוקש הזה והפרויקט צפוי להסתיים בתוך כשנה וחצי, עם מכירת הדירות. עוד חשוב לציין כי על פי דיווח היזמים, המבנה נקנה במחיר הזדמנותי על ידם וגם העובדה הזו כמו גם תקופת ההשקעה הקצרה יחסית – מגדילה את פוטנציאל ההשקעה של מי שישקיע במיזם.
הזדמנות להרוויח גם משער הפאונד הנמוך
ואכן, בזמן שישראלים רבים מחפשים אפיק בטוח ומניב לכסף שלהם, ובימים בהם שוק ההון חווה טלטלה וחוסר הוודאות העולמי רק עולה, רבים בוחרים בהשקעה בנדל"ן בחו"ל. אך כאן חשוב לציין את היתרון של בריטניה לעומת מדינות אחרות: מדובר אחרי הכל, על בירה פיננסית עולמית עם מערכת ביורוקרטית מסודרת ופשוטה, המאופיינת בשקיפות, אמינות וסדר, שמאפשר עמידה ברורה בלוחות זמנים. לכן, השקעה במדינה מאפשרת למשקיע הישראלי רובד ביטחון משמעותי בתקופה זו.
מרכיב נוסף שמעודד ישראלים להשקיע דווקא בבריטניה בתקופה האחרונה הוא שער הפאונד, שנמצא בשפל חסר תקדים מול השקל. ככל שתהיה עלייה בשער הפאונד בתקופת ההשקעה אל מול השקל, היא צפויה להניב רווח נוסף למשקיע הישראלי וההזדמנות לקנות בזול ולמכור ביוקר, לכן גם בהיבט המטבע – תורמת לכדאיות ההצטרפות למימון הפרויקט.
מתעניינים בהשקעה בפרויקט בלונדון?
השאירו פרטים –