תמר רובוטיקה: נועם חסידוב, פרופ' משה שהם, הדס זיסו
אחרי שייסד את מזור רובוטיקה והיה שותף במכירתה במעל 1.6 מיליארד דולר, פרופ' משה שהם עושה זאת שוב: בחמש השנים שעברו מהמכירה, הוא ייסד את תמר רובוטיקה, המפתחת רובוט לניתוחי מוח ומגייסת משקיעים. "עד כה, שום חברה לא הצליחה לייצר רובוט מספיק קטן להוצאת גידולי מוח בניתוחים נוירוכירורגיים"
ניתוחי מוח להסרת גידולים סרטניים או שפירים נחשבים למסובכים במיוחד, ודורשים רמת דיוק גבוהה מאוד משום שכל פגיעה באזור בריא – יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך ולפגוע באיכות החיים של המטופל לשנים רבות.
אך בעוד שבאזורים כמו חלל הבטן, החזה או הגב, שימוש ברובוטים לצורך ביצוע ניתוחים הוא דבר שבשגרה כבר משנות ה-90, עד כה לא פותח רובוט זעיר מספיק, שיוכל להיכנס לחלל המוח ולבצע ניתוח מדויק ובטוח למטופל.
חברת Tamar Robotics, שנוסדה על ידי פרופ' משה שהם, מביאה בשורה של ממש לתחום, וכבר נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים במיוחד לרובוטיקה ייעודית לניתוחי מוח. החברה, שזוכה לתמיכה והשקעות משמעותיות מהטכניון, OurCrowd ומחברת מבטח שמיר, מגייסת כעת משקיעים נוספים באמצעות מועדון המשקיעים של Together השקעות, תמורת החל מ-25,000 דולר.
בשורה אמיתית לנוירוכירורגיה
"כחלוץ בתחום הרובוטיקה הרפואית אין לי ספק שהיעד הנחשב ביותר להרבה מהחברות הפועלות בענף, הוא להצליח בתחום ניתוחי המוח", אומר פרופ' משה שהם, מייסד Tamar Robotics ומי שהקים אתMazor Robotics שפיתחה מערכות רובוטיות לניתוחים בעמוד השדרה, ונרכשה ב-2018 על ידי מדטרוניק ב-1.64 מיליארד דולר.
"כל החברות הפועלות בתחום הפיתוח של רובוטיקה לא הצליחו לייצר עדיין רובוט מספיק קטן שיוכל לפעול במוח מבלי לתפוס חלל גדול מדי שייפגע באזורים בריאים", הוא אומר.
אך עושה רושם כי תמר רובוטיקה, מקיבוץ יגור הסמוך לחיפה, מצליחה היכן שכל האחרות לא מצליחות ומביאה בשורה ממשית לנוירוכירורגיה העולמית. המוצר נמצא בשלבים מתקדמים, כך שבאמצע 2024 החברה כבר מתכננת לבצע ניסויים קליניים ראשונים בבני אדם.
הרובוט מנטרל את המגבלות האנושיות
הרובוט שפיתחה החברה כולל שתי זרועות גמישות עם יכולת סיבוב של 360 מעלות, שתי מצלמות המשדרות בזמן אמת למנתח את האזור המנותח וכן כלים המאפשרים לייצר חלל פעולה בטוח לפעולת הרובוט שגם בו יש מצלמה המאפשרת זווית צילום נוספת המכסה את האזור המוסתר.
למה בכלל צריך לשלב רובוטים בניתוחי מוח?
"המוח הוא מורכב ועדין וכל תנועה לא נכונה יכולה להשפיע באופן הרסני על המטופל. גם המנתחים הטובים ביותר בעולם מוגבלים ביכולת האנושית לדיוק נתון, במיוחד בבואם לגעת באזורים עדינים, ובנוסף יכולת התנועה שלהם מוגבלת על ידי הפיזיולוגיה האנושית. רובוטים מנטרלים לחלוטין את הרעידות, הם מאפשרים דיוק ויש להם יכולת לנוע בדרכים לא מוגבלות ולהסתובב לכל כיוון – כך ששטח הפעולה שלהם רחב יותר.
"כיום, ניתוחי מוח דורשים לייצר פתח גדול יחסית בגולגולת שזמן ההחלמה ממנו יכול להיות ארוך מאוד. הרובוט של תמר מאפשר חדירה למוח בקוטר של פחות מ-10 מילימטר, כלומר פחות מגודל של עט – לכן זמן ההחלמה יכול להתקצר משמעותית עבור המטופל, ולחסוך הון לבתי החולים", הוא מסביר.
"חברת מדטק מובילה בתחומה"
תמר רובוטיקה הציגה את הרובוט שלה עד כה לכ-100 רופאים נוירוכירורגיים מישראל ומהעולם, ומקבלת מהם פידבק שוטף על המערכת שפיתחה. מעל 80% מהרופאים דיווחו כי הוא נותן מענה לצרכים הקיימים היום בנוירוכירורגיה, ורובם גם העידו על היתרון הכלכלי שהמוצר יכול לספק לבתי החולים.
פוטנציאל השוק עומד על 13 מיליארד דולר רק מניתוחי מוח – וישנם תחומים נוספים בהם הטכנולוגיה הייחודית הזו ניתנת ליישום. "אין לנו ספק שכניסה של מוצר כזה לשוק ישנה מהותית את עולם הנוירוכירורגיה ויאפשר יתרון משמעותי לבתי חולים ולרופאים שיבחרו לאמץ טכנולוגיה כל כך מתקדמת", אומר נעם חסידוב, מנכ"ל החברה.
"אבל חשוב מכך – הטכנולוגיה תאפשר איכות חיים גבוהה יותר למיליוני בני אדם העוברים ניתוחי מוח מדי שנה". חשוב להדגיש כי ניתוחי מוח הם רק אחד מסוגי הניתוחים שיכולים ליהנות מהרובוט הזעיר של תמר, ובעתיד יתכן והרובוט יכנס גם לתחומי ניתוח נוספים.
כעת ניתן להשקיע בחברה ולהצטרף למשקיעים בולטים שכבר נכנסו לסבב הגיוס הנוכחי, ביניהם הטכניון, מבטח שמיר, OurCrowd ועוד. "תמר רובוטיקה היא מהחברות החשובות בתחום המדטק הישראלי והעולמי", אומר רו"ח שוקי כהן שרת, יו"ר Together השקעות.
"זוהי הזדמנות להשקיע בחברה שהתברכה בצוות מוביל שכבר הוכיח את עצמו בהצלחות אחרות, ולהפוך לחלק מחברה שמקדמת את הרפואה הנוירוכירורגית לדור הבא שלה".
מתעניינים בהשקעה בתמר רובוטיקה?
השאירו פרטים –
* ניירות הערך יוצעו ויימכרו רק למשקיעים שמספרם אינו עולה על 35 או למשקיעים כשירים כאמור בפסקה (7) בסעיף 15א(א) לחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968.