הדבר הראשון שצריך כדי להתחיל לנגן בגיטרה הוא, כמובן, גיטרה. אבל זה לא הכל: מה עם מפרטים, טיונר, כבלים ואפליקציות מומלצות לנגינה? הנה כל מה שצריך כדי להתחיל
הגיטרה היא ככל הנראה כלי הנגינה הפופולרי ביותר בעולם. יש כל כך הרבה סגנונות מוזיקה שונים שמשתמשים בגיטרה, ממוסיקה ספרדית בסגנון פלמנקו ועד מוסיקת רוק כבד בגיטרה חשמלית. אם החלום שלכם הוא ללמוד לנגן על גיטרה, ריכזנו לכם בכתבה הזו את כל מה שצריך כדי להתחיל.
שלב ראשון: קנו גיטרה!
אם אתם רוצים להתחיל לנגן בגיטרה, הצעד הראשון הוא לקנות גיטרה אקוסטית או חשמלית. גיטרות למתחילים הן מאוד זולות וניתן למצוא אותן בדרך כלל במחיר של החל מכ-400 שקלים לגיטרה קלאסית או מ-1,500 שקלים לגיטרה חשמלית.
קלאסית או חשמלית?
איזה סוג גיטרה אתם מעדיפים? את הסאונד הרך והמתנגן של גיטרה קלאסית או שאתם יותר בעניין של רוק ומטאל? גיטרות קלאסיות הן בדרך כלל זולות יותר מגיטרות חשמליות, ובנוסף הן לא דורשות חיבור למגבר. רוב המורים לגיטרה ממליצים להתחיל מגיטרה קלאסית, שהיא קלה יותר לנגינה למתחילים.
לגיטרות קלאסיות יש מיתרים מניילון, ואילו לגיטרות חשמליות יש מיתרים מפלדה. אם אתם רוצים סאונד יותר עדין, אז גיטרה קלאסית עשויה להתאים לכם יותר, אבל אם אתם רוצים משהו עם קצת יותר כוח, גיטרה חשמלית תתאים לצרכים שלכם.
אם אתם יודעים איזה סוג גיטרה אתם מעדיפים, אתם יכולים לקנות הגיטרה הראשונה שלכם אונליין, בחנות לכלי נגינה כמו "כלי זמר" או "חלילית", או גיטרה יד שנייה בפייסבוק מרקטפלייס, למשל. האתרים המוכרים ביותר יספקו לכם מגוון פרטים כמו תמונות וביקורות שיקלו על התהליך.
בתור התחלה, אל תקנו גיטרה יקרה
אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מתחילים היא לקנות גיטרה יקרה. אתם עשויים לחשוב שזה שווה את ההשקעה ותתקדמו מהר יותר, אבל זה לא תמיד נכון. יש הרבה גיטרות בשוק, ואתם לא צריכים להוציא הרבה כסף כדי למצוא אחת מתאימה עבורכם. אפשר למצוא גיטרה טובה למתחילים ב-400 שקלים, ויהיה קל יותר ללמוד עליה.
וגם לא גיטרה כבדה
המשקל של הגיטרה שלכם הוא גם משהו שאתם צריכים לקחת בחשבון: גיטרה כבדה יכולה להיות מתישה לנגן ותגרום לעייפות בידיים, בזרועות, בגב וברגליים (אם אתם מנגנים תוך כדי ישיבה). זה יכול להוביל לחוסר מוטיבציה להתאמן ולהתמיד בנגינה. גיטרה קלה לא תעייף אתכם מהר כמו גיטרה כבדה. זה אומר שתוכלו להתאמן לפרקי זמן ארוכים יותר בלי להרגיש עייפות או כאבים.
שלב שני: מגבר, כבל, טיונרים ומפרטים
אם הבחירה שלכם היא גיטרה חשמלית, אתם רוצים לוודא שהגיטרה שלכם יכולה להיות מוגברת. אז בנוסף לקניית גיטרה חשמלית, תזדקקנו גם למגבר לגיטרה ולכבל. לעתים קרובות מגברים מגיעים עם אפקט "דיסטורשן" מובנה.
מלבד מגבר וכבל חיבור, תצטרכו גם טיונר לכיוון הגיטרה, או להוריד אפליקציית כוונון גיטרה חינמית. דבר נוסף שתצטרכו הוא מפרט לגיטרה (הם נעלמים בקלות, אז כדאי לקנות כמה כאלה). מפרט לגיטרה עשוי מחומר קשה (בדרך כלל פלסטיק, עץ או מתכת) המשמש לפריטה על המיתרים.
שלב שלישי: הורידו אפליקציות
יש שתי דרכים עיקריות ללמוד לנגן בגיטרה: עם מורה פרטי או באמצעות אפליקציה.
אמנם שיעורים עם מורה יכולים להיות יקרים יותר מאפליקציה, אבל כך תקבלו תשומת לב אישית והתאמה של הלימוד לצרכים האישיים שלכם. לעומת זאת, אפליקציית גיטרה תיתן לכם הזדמנות ללמוד לנגן בגיטרה בכל רגע, מכל מקום, ותוכלו ללמוד יותר בתוך זמן קצר.
אם אתם ממש בתחילת הדרך, יש אפליקציות מעולות שיכולות ללמד אתכם לנגן בגיטרה, הנה שלוש מהן:
- Simply guitar היא אפליקציה חינמית שהושקה בשנת 2013, והיא מצוינת למתחילים.
- Yousician היא עוד אפליקציה פופולרית שמאפשרת ללמוד גיטרה באמצעות סרטוני הדרכה, כלים ושיעורים אינטראקטיביים.
- ultimate guitar היא אפליקציה המיועדת למשתמשים ברמה בינונית ומעלה, וכוללת גישה לאקורדים, המילים והתווים של כמעט לכל שיר אפשרי (באנגלית).
תיהנו!